Tegiversare judecatoreasca in cazul Cetatii Rasnov

Tegiversare judecatoreasca in cazul Cetatii Rasnov

0 66

Redobandirea dreptului de administrare a Cetatii Rasnovului de catre administratia locale sunt blocate de o actiune in instanta a reprezentantilor Drumuri Publicitare SRL Bucuresti. Acestia gestioneaza, inca, obiectivul istoric, ?n ciuda faptului ca anul trecut firma a fost declarata falimentara, iar de mai bine de trei ani primaria a intentat o serie de procese pentru a scoate societatea respective din Cetate pentru ca nu si+a respectat contractul.


?


Scurt istoric


In anul 2001, firma bucuresteana a incheiat un contract de asociere in participatiune, care s-a dovedit total neavantajos pentru rasnoveni. Primaria Rasnov nu a incasat nimic de pe urma exploatarii Cetatii. Nu a primit nici macar cei 12% din incasari, cum este stipulate in contract, pe motiv ca societatea bucuresteana a facut investitii.


Dupa peste trei ani de procese, Primaria Rasnov a obtinut executarea silita a firmei Drumuri Publicitare de pe proprietatea orasului si redobandirea dreptului de administrare.


Insa, reprezentantii societatii au obtinut la Judecatoria Zarnesti suspendarea provizorie a executarii silite, desi cu cateva zile inainte fusese emisa de Curtea de Apel Brasov respingerea unui demers similar privind blocarea executarii. Avocatii administratiei rasnovene au sustinut ca este vorba despre un abuz si despre o situatie anacronica, deoarece este vorba despre autoritatea lucrului judecat, care nu permite existenta a doua decizii diferite pentru acelasi caz.


Miercuri, la Judecatoria Zarnesti, se va dezbate inca o data pe tema suspendarii executarii silite.


Daca nu se va ajunge la o solutionare, cazul va fi reluat in septembrie, la Curtea de Apel Brasov.


?


Incasari de miliarde


?


Primarul Rasnovului, Adrian Vestea, precum si avocatii sai, au aratat ca, de-a lungul timpului, firma bucuresteana nu s-a achitat de obligatiile contractuale, iar la bugetul local nu a intrat un ban. „In ultimele cinci zile am avut un reprezentant care a monitorizat vanzarea biletelor de intrare in cetate. S-au incasat cel putin 100 de miliarde de lei vechi anual, doar din perceperea intrarii. Am pierdut si pierdem bani in defavoarea unei societati aflate in faliment, dupa cum rezulta dintr-o comunicare recenta a Tribunalului Bucuresti! Trebuie sa inceteze aceasta situatie!”, a mai spus Vestea.


?


800.000 de euro pentru modernizari


?


Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat ca administratia judeteana intentioneaza sa investeasca pe viitor circa 800.000 de euro in reabilitarea Cetatii Rasnov si a infrastructurii din zona aferenta acesteui obiectiv.


M.O.?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.