Teatrul „Sica Alexandrescu” multipremiat prin artistii sai

Teatrul „Sica Alexandrescu” multipremiat prin artistii sai

0 60

Primavara teatrala abunda de festivaluri ce aduc alaturi artisti si spectacole din toata tara. Si Teatrul „Sica Alexandrescu” a participat, in ultimele saptamani, la doua importante astfel de evenimente: VedeTeatru, Festival organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzau si FestCo – Festivalul Comediei Romanesti, organizat de catre Teatrul de Comedie din Bucuresti.
Ambele festivaluri, cu o selectie de marca, au fost competitive. Si tot la ambele, Teatrul „Sica Alexandrecu” a fost premiat prin actorii si creatorii sai. Lucru care certifica, daca mai era nevoie, valoarea trupei si spectacolelor teatrului nostru.

Premiul pentru cea mai buna actrita
Astfel, la Festivalul VedeTeatru, juriul format din: Mircea Diaconu – actor, Florica Ichim – critic de teatru, Natalia Stancu – critic de teatru., Mircea Morariu – critic de teatru, Ion Parhon– critic de teatru a acordat doamnei Virginia Itta Marcu – Premiul pentru cea mai buna actrita la sectiunea „Vedeta din umbra” pentru rolul „Chunga”, din spectacolul cu acelasi nume, dupa piesa lui Mario Vargas Llosa (regia Cristian Dumitru).
Festivalul a fost structurat pe doua sectiuni si a avut ca tematica „vedeta” de teatru – mari actori ai scenei romanesti. La Sectiunea principala au fost invitate spectacole din Bucuresti in care joaca artisti mult mai cunoscuti publicului prin faptul ca mediatizarea actorilor capitalei este puternica si de nivel national. La cea de a doua sectiune, au fost aduse spectacole cu mari actori din teatre din tara, care, din pacate, nu au avut aceeasi sansa a promovarii. Si astfel, doamna Virginia Itta Marcu s-a alaturat, ca laureata: Maei Morgestern si lui Stefan Iordache (la Sectiunea principala) si lui Constantin Cojocaru (la Sectiunea VedeTeatru).

Spectacol multipremiat
Festival Comediei Romanesti este la cea de a sasea editie. La acest eveniment Teatrul „Sica Alexandrescu” a participat cu doua productii. „Domnul Goe”, dupa I.L.Caragiale, regia Dan Tudor si „Ultima ora” de Mihail Sebastian, regia Gelu Colceag, spectacol multipremiat aici.
Astfel, juriul format din: Ileana Lucaciu – critic de teatru, Crina Muresan – actrita, Dan C. Mihailescu – scriitor, Puiu Antemir – scenograf, Radu Alexandru Nica – regizor, Silviu Jicman – regizor, a acordat urmatoarele premii: Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal – Adrian Titieni pentru „Alexandru Andronic”; Premiul pentru scenografie – Imelda Manu pentru decor si Magdalena Ciubotariu pentru costume; Premiul pentru tineri creatori – Maria Garbovan pentru rolul „Magda Minu”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.