Teatrul romanesc se vede la Paris pe 9 mai

Teatrul romanesc se vede la Paris pe 9 mai

0 64

Teatrul romanesc este printre elitele teatrului european. Marii actori contemporani Oana Pellea si Sandu Mihai Gruia vor fi prezenti la Paris, de Ziua Europei, 9 mai, in spectacolele „Je m’en vais… / Ma tot duc…” de Marc Dor? si „Du pain plein les poches” de Matei Visniec, dupa cum informeaza Mediafax.
Manifestarea care va prezenta aceste spectacole este organizata de Institutul Cultural Roman si va fi intaitulata sugestiv: „Scènes de vie, Scènes de th?atre de Roumanie… mais en fran?ais/ Scene de viata, scene de teatru din Romania… dar in franceza”.
Pe langa aceste spectacole vor mai fi organizate o conferinta despre teatrul romanesc contemporan „La Belle et la Bête”, sustinuta de teatrologul Marian Popescu, si un atelier-dezbatere cu participarea actorilor Oana Pellea si Sandu Mihai Gruia, a conferentiarului Marian Popescu si a dramaturgului Matei Visniec.
„«Du pain plein les poches» este o piesa… traita. Simpla prin situatia dramatica (cum sa salvezi un biet caine cazut intr-un put), ea devine universala, in sensul cel mai dureros al cuvantului, prin evolutia sa. Morala acestei fabule priveste partea invizibila a lasitatilor noastre in calitate de fiinte omenesti. Din prea multa filozofare despre frumusetea actiunii, personajele mele raman paralizate atunci cand chiar e nevoie de o reactie (…)”, spune Matei Visniec, citat de Mediafax.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.