Teatrul pentru Copii din Cuba vine la Brasov

Teatrul pentru Copii din Cuba vine la Brasov

0 74

Renumita Companie de Teatru de Copii „La Colmenita” (in traducere „stupisorul”) din Cuba, aflata in turneu prin Romania ajunge marti, la Brasov.
Ambasada Republicii Cuba in Romania a facut posibil faptul ca, in perioada 4 – 14 August, renumita Companie de Teatru de Copii sa viziteze tara noastra. Vizita raspunde unei invitatii facuta de Palatul Copiilor din Bucuresti, impreuna cu Fundatia pentru Copii Talentati “Meloritmic”, cu colaborarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si a Ministerului Culturii si Patrimoniului National din Romania.
Spectacolul interactiv de teatru programat la ora 17.00, la Centrul Cultural „Reduta” din brasov, are ca scop fundamental promovarea valorilor umanitatii si demonstrarea, printr-o abordare interdisciplinara, sinteza artelor scenice.
Compania de teatru cubanez se afla in aceasta perioada intr-un turneu european si va ajunge saptamana viitoare in Romania.
Fondata acum 20 de ani, “La Colmenita” este prima companie de teatru de copii si tineret din Cuba. Dintre cele mai relevante prezentari se evidentiaza: Festivalul de Teatru de Copii “Toyama 2000” din Japonia si Festivalul de Teatru de Copii din Lingen in Germania; de asemenea a mai jucat in: Spania, Venezuela, Belgia, Panama, Statele Unite, Ecuador, Rusia, Turcia, printre altele. Din 2007 este Ambasadorul Bunei Vointe de la UNICEF.
In prezent, din trupa fac parte 18 copii cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani, care vor dansa si interpreta pe un fundal cu muzica cubaneza.
Intrarea la spectacol este gratuita.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.