Teatrul evreiesc si Maia Morgenstern si-au adjudecat premiul Festivalului de Dramaturgie Contemporana

Teatrul evreiesc si Maia Morgenstern si-au adjudecat premiul Festivalului de Dramaturgie Contemporana

0 176

Festivalul de Dramaturgie Contemporana care s-a desfasurat la Brasov saptamana trecuta s-a bucurat de un real succes, reusind sa aduca pe scene unele dintre cele mai bune spectacole care se joaca la ora actuala in teatrele din Romania.
Premiul cel mare a fost adjudecat, asa cum era si de asteptat, de Teatrul Evreiesc din Bucuresti care a avut-o in distributie pe Maia Morgenstern. Spectacolul „Jocul regilor”, de Pavel Kohout, in regia lui Felix Alexa, montat la Teatrul Evreiesc de Stat Bucuresti, a reusit sa umple pana la refuz Sala cea Mare a teatrului din Brasov, multi dintre spectatori stand in picioare pentru a putea urmari reprezentatia..
La aceasta cea de-a XX-a editie a Festivalului de Dramaturgie Contemporana din Brasov au participat zece spectacole ale celor mai importante teatre din tara, sala Teatrului „Sica Alexandrescu” din Brasov fiind plina in fiecare dintre cele opt seri de festival.
„Consider ca aceasta editie a fost cea mai buna de pana acum. Am reusit sa avem la Brasov cele mai bune spectacole de teatru contemporan care se joaca la ora aceasta in tara si speram ca la anul, pe vremea aceasta, sa putem vorbi despre cea de-a 21-a editie a festivalului ca d espre cea mai buna. Ne propunem sa crestem valoarea festivalului de la an la an”, a declarat Goga, in seara de gala, citat de Mediafax.
Goga a fost, de altfel, si castigatorul premiului pentru regie, pentru spectacolul „Hamelin – legea tacerii” de Juan Mayorga, montat la Teatrul Mic Bucuresti.
Premiul pentru scenografie a revenit lui Stefan Caragiu, pentru spectacolele „Forma Lucrurilor”, de Neil LaBute, regia Gelu Colceag (Teatrul „Sica Alexandrescu” Brasov) si „Hamelin – legea tacerii”, de Juan Mayorga, regia Claudiu Goga (Teatrul Mic Bucuresti).
Coca Bloos a fost desemnanta Cea mai buna actrita a festivalului, pentru rolul Tanti Hanek din spectacolul „Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele”, de Petr Zelenka, in regia lui Radu Afrim (Teatrul Tineretului Piatra Neamt).
La categoria „cel mai bun actor”, juriul a decis sa premieze doi actori, pe Marius Cordos, pentru rolul Adam din spectacolul „Forma lucrurilor”, de Neil LaBute, regia Gelu Colceag (Teatrul „Sica Alexandrescu” Brasov) si pe Razvan Oprea, pentru rolul Georgica din spectacolul „Complexul Romania”, de Mihaela Michailov, regia Alexandra Badea (Teatrul National „I.L.Caragiale” Bucuresti).
Premiul special al Juriului a fost primit de Andrei Finti, pentru rolul Walter Kellermann din spectacolul „Jocul regilor”, de Pavel Kohout, in regia lui Felix Alexa (Teatrul Evreiesc de Stat Bucuresti).
Dupa festivitatea de premiere, pe scena teatrului brasovean a fost prezentat spectacolul „Pretul iubirii”, dupa A.P. Cehov, in regia lui Alexandru Dabija (Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiesti), care a incheiat festivalul.
Pe langa cele zece spectacole intrate in festival, dintre care noua de teatru contemporan, si unul clasic, pentru seara de gala, in cadrul festivalului au fost prezentate si un spectacol-lectura si mai multe lansari de carte de specialitate.
Bugetul estimat al festivalului s-a ridicat la aproximativ 140.000 de lei, dintre care 70.000 lei reprezinta contributia Primariei Brasov, iar restul fondurilor provin din veniturile proprii ale Teatrului din Brasov, precum si din sponsorizari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.