Teatrul din Brasov incepe o noua stagiune

Teatrul din Brasov incepe o noua stagiune

0 86

Saptamana aceasta, Teatrul brasovean „Sica Alexandrescu” isi deschide din nou usile, asteptandu-si spectatorii fideli sa intre in salile de spectacol pentru a vedea piesele din noua stagiune.
Stagiunea se deschide vineri, 10 septembrie, cu cea mai recenta premiera: „Autostrada”, de Neil LaBute. Patru povesti de viata, aparent simple, dar care dezvaluie, treptat, relatiile pline de dramatism, traume, frustrari, crize morale, ascunse sub masca unor existente obisnuite. Abordarea stilistica a tanarului regizor Adrian Iclenzan a atras deja atentia, spectacolul fiind selectionat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, ce va avea loc la sfarsit de septembrie.
Spectacole valoroase, genuri dramatice diferite, autori contemporani, dar si clasici, transpuneri regizorale de exceptie, recitaluri actoricesti de clasa.
Este ceea ce isi propune trupa teatrului si anul acesta, in aceeasi intentie a deschiderii spre adevarata cultura, dupa cum afirma reprezentantii institutiei.
In primul week-end al stagiunii, mai sunt programate spectacolele: „Sex, Drugs & Rock and Roll”, de Eric Bogosian (sambata, 11 septembrie, ora 19.00) si „La Chunga”, de Mario Vargas Llosa (duminica, 12 septembrie, ora 19.00).
Pe langa premierele acestei stagiuni, un alt eveniment programat in aceasta stagiune este si Festivalul de Dramaturgie Contemporana, care va incepe, conform traditiei, in a doua saptamana a lunii noiembrie.
Actorii ii transmit publicului obisnuit al teatrului, dar si celor care vor sa li se alature si nu au facut-o pana acum: „Bine ati venit in noua stagiune teatrala!”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.