Teapa, simbol national

Teapa, simbol national

0 217


Apetenta pentru teapa ne-a facut celebri. Ne place teapa in toate intelesurile cuvantului, dam, luam, o cantam (“Ce bine-mi pare ca ai luat teapa”) si ne-o dorim ridicata la rang de politica de stat.


Inspirat de legendarul Vlad Tepes, al carui nume se trage de la metoda de executie pe care o folosea (acum vreo 600 de ani ce-i drept, cand cruzimea domnea peste tot), Traian Basescu, in momentul alegerii sale ca Presedinte, in 2004, a promis instalarea unor tepe intr-o piata publica, impresionand electoratul, care, dupa ce a realizat ce mare teapa a luat cu Base, nu i-a reprosat Golden Blitzul, nu i-a reprosat disparitia Flotei, nu i-a reprosat colaborarea cu fosta securitate, dar i-a reprosat ca nu s-a tinut de cuvant cu tepele.


Acum ca Presedintele insusi a luat teapa, trezindu-se in plin proces de suspendare, si-a adus aminte de promisiune si a instalat 322 de tepe in Parcul Tineretului, dar nu pentru cei care devalizeaza economia nationala cum fusese vorba initial, ci pentru cei 322 de parlamentari ai unei republici parlamentare!


Pe langa ca sustinatorii lui Basescu au fost in extaz, confirmandu-li-se ca presedintele e cool, gestul a avut vizibilitate: s-a observat pana la Bruxelles, unde parlamentarii europeni, oripilati, au sesizat ce teapa au luat la 1 ianuarie 2007. Eh, occidentul e de vina, atat de mult s-a dat in vant dupa Vlad Tepes – transformat de legenda in Vampirul Dracula, incat presedintelui suspendat i s-a aprins imaginatia: de ce n-ar fi el Traian Teparul? Mai stii, poate ca si Palatul Cotroceni va atinge celebritatea Castelului Bran si vom mai aduce niscaiva turisti in tara.


Asadar, sa tepuiti bine!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.