Teama sau lenea la romani

Teama sau lenea la romani

0 114


Bagand mana in urna, fostul international francez Didier Duchamp ne-a plasat intr-o grupa cu mari forte ale fotbalului continental: Franta, Italia si Olanda.


Apoi au inceput la noi vaicarelile, smulgerile de par, propuneri de decretare a doliului national.


De ce toate astea?


Da, cele trei echipe sunt puternice. Si ne-au cam batut cand am jucat cu ele. Dar si noi le-am facut-o uneori.


Din pacate romanului i-a intrat in sange drobul de sare din povestea lui Creanga. Se da de ceasul mortii, lanseaza ipoteze pesimiste, se autoflageleaza prin cuvinte scoase din jumatatea goala, fara sa gandeasca la ce este de facut ca treaba sa iasa cat mai bine. Si astfel uita sa lupte. Ba chiar ii este lene sa o faca, daca nu i-a ajuns cutitul la os.Ce trebuia sa iasa la tragerea la sorti? In faza aceasta toate echipele sunt tari. Chiar si Austria si Elvetia, ca tari organizatoare, se vor pregati cat mai bine si, sunt sigur, vor oferi un fotbal de calitate.


In acest sens este pozitiva atitudinea lui Victor Piturca. Ne ducem si o sa vedem acolo ce-i de facut. Si vom lupta sa ne fie cat mai bine si sa ajungem cat mai sus Imi amintesc de mondialele Mexicului anului ’70. Daca Angelo Niculescu, antrenorul de atunci, ar fi avut mai mult curaj, aruncand la gunoi teoria temporizarii – un fel de cadere la pace cu risc unilateral – am fi ajuns in faze superioare. Dar asa …


Vaicarelile de dupa tragerea la sorti, emise de mai mult sau mai putin specialistii fotbalului romanesc, nu duc decat la inhibarea jucatorilor si a stafului tehnic si pregatind tara de priveghi. Si nu este normal.


Eu merg pe mana lui Piturca si a optimismului sau, chiar daca este putin fatalist. Caci romanul a mai castigat si alte batalii prognozate ca fiind pierdute din start. Atata doar ca trebuie sa se scuture de teama si lenea de a lupta.


?


Dan Bota?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.