TEACHERS UP ii invata pe dascali sa comunice cu elevii

TEACHERS UP ii invata pe dascali sa comunice cu elevii

0 357

Echipa de traineri TEACHERS UP si-a propus sa schimbe modul de a comunica al profesorilor. Printr-un program pilot 40 de dascali din judetul Brasov au fost ajutati de psihologi cu ajutorul unor cursuri de dezvoltare personala si comunicare sa inteleaga toti elevii, indiferent de personalitatea acestora. Si, cel mai important, sa le pastreze vie sclipirea de curiozitate din priviri

Echipa de traineri TEACHERS UP si-a propus sa schimbe modul de a comunica al profesorilor. Printr-un program pilot 40 de dascali din judetul Brasov au fost ajutati de psihologi cu ajutorul unor cursuri de dezvoltare personala si comunicare sa inteleaga toti elevii, indiferent de personalitatea acestora. Si, cel mai important, sa le pastreze vie sclipirea de curiozitate din priviri.
Copiii se nasc savanti si in primii ani de viata incearca sa gaseasca raspunsuri la toate „de ce-urile” lor. Cu fiecare curiozitate se vede sclipirea din ochisorii lor. Sclipirea paleste insa in anii de scoala acolo unde unii profesori nu-i mai inteleg. Cei care au creat programul TEACHERS UP cred ca fiecare copil trebuie inteles si tratat diferit in functie de personalitatea lui.
Astfel, vreme de 9 luni s-a desfasurat la Brasov un proiect pilot in mai multe scoli din judet. 40 de dascali au invatat si ei cum sa-si inteleaga elevii.
Prin modulul Process Communication dascalii au invatat sa inteleaga, sa motiveze si sa comunice mai eficient cu cei din jur.teachers1
Psihologii au reusit sa schimbe mentalitatea conform careia profesorul trebuie sa tina clasa in frau si sa fie autoritar. Cu ajutorul cursurilor de dezvoltare profesionala si comunicare cadrele didactice au inteles ca fiecare elev are o personalitate aparte.
Rezultatele la clasa s-au vazut imediat: copiii mai veseli, mai motivati, care invata mai bine si care vin cu placere la scoala chiar si in zone defavorizate, cum este scoala nr. 5 din Garcini, Sacele.
Pentru ca si-a dovedit eficienta echipa de psihologi si traineri va extinde programul la nivel national. Astfel de aceste cursuri vor beneficia in acest an profesori din alte patru orase din Romania.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.