Taximetristii fata-n fata cu prefectul

Taximetristii fata-n fata cu prefectul

0 233

Asa cum au anuntat, taximetristii au protestat in 26 de orase din tara, fata de continutul legii care le reglementeaza activitatea.


La Brasov, pornind de pe strada Poienelor, peste 100 de taxiuri au ajuns in fata Prefecturii, unde au cerut o intalnire cu prefectul. Cinci reprezentanti ai taximetristilor s-au intalnit cu prefectul Aurelian Danu, cu seful Inspectoratului de Politie Judetean, Constantin Arisanu, si cu seful Jandarmeriei, Eugen Pop. Cu aceasta ocazie, prefectului i-a fost inmanata revendicarea privind Legea 92/2007, referitoare la transportul local, acesta urmand sa o transmita la Bucuresti.


Marsul taximetristilor, care a afectat partial circulatia in municipiu, s-a desfasurat intre orele 12,00-13,00, fara incidente.


?


Taximetristii vor ca noua Lege 92/2007 sa nu faca referire si la categoria lor profesionala. Potrivit articolului 24, aliniatul 2 din aceasta lege, de la 1 ianuarie 2008, accesul operatorilor de taxi si al taximetristilor independenti la serviciul de transport public local de persoane efectuat cu autoturisme in regim de taxi se face numai prin licitatie, urmata de distribuirea unui contract de gestiune delegata. Acestia spun ca, in aceste conditii, exista riscul de a nu castiga licitatiile, multi dintre ai cumparandu-si masinile cu credite de la banci. De la 1 ianuarie 2008, autorizatiile care erau valabile pana in 2010-2011 vor fi nule, acestia trebuind sa participe la licitatii.


Taximetristii acuza faptul ca orice lege noua a taximetriei care va fi elaborata va face astfel referire la Legea 92 si ii va dezavantaja.


?

?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.