Taximetristi din Noua – jefuitori de bancomate

Taximetristi din Noua – jefuitori de bancomate

0 104

Pana de curand credeam ca taximetristii sunt doar tagma aia de mitocani de la volan care iti pun manele de cum te urci in masina, in timp ce te fura eficient cu aparatul masluit. Tocmai taximetristii din Brasov au tinut sa ma contrazica; baietii au dovedit ca mitocania este cea mai mica dintre infractiunile de care sunt capabili. Soferii de taxi din cartierul Noua s-au vadit a fi cea mai puternica retea de spargatori de bancomate din Romania. Orientandu-se dupa ponturile unui angajat al Bancii Raiffeisen, care le ghida atacurile, infractorii au jefuit pana acum ATM-uri din judetele Mures, Harghita, Alba, Timis, Caras Severin, Vrancea, Satu Mare. Sistemul a functionat de minune pana joi noaptea, cand intreaga banda, mai putin capul retelei, a fost ridicata de mascatii Politiei in cursul unui flagrant organizat la un bancomat din localitatea Balcani, judetul Bacau. Ironia sortii face ce ATM-ul cu pricina sa fi apartinut BCR, singurul bancomat jefuit care nu apartinea Raiffeisen.
Reteaua de taximetristi din Noua actiona de anul trecut, dar numai in alte localitati din tara si doar asupra ATM-urilor Raiffeisen Bank Romania. Anchetatorii sunt de parere ca membrii gruparii au fost ajutati de un specialist in sisteme informatice care lucreaza in cadrul bancii si care le oferea informatii deosebit de importante despre locatiile unde se poate actiona cu usurinta, acolo unde sistemele de securitate erau vulnerabile, si date precise despre momentul in care bancomatele erau alimentate cu bani. Dosarul este instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Timis, impreuna cu politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale si Crima Organizata. Acestia sunt sprijiniti si de Serviciului Roman de Informatii (SRI).
In timpul flagrantului unul dintre spargatori a fost impuscat in mana pentru ca nu s-a supus somatiilor si a incercat sa fuga si. Spargatorii erau dotati cu echipamente specializate; taiau cu flexul carcasa, fortau deschiderea bancomatului cu o presa si scoteau cu ranga cutia de bani. La Brasov, politistii au controlat locuintele celor sase suspecti care locuiesc in cartierul Noua, dar si alte 12 apartamente apartinand rudelor membrilor gruparii.
Se estimeaza ca peste 40 de bancomate din mai multe zone din tara au fost sparte. Anchetatorii cred ca pana acum au fost furati peste un milion de euro. Cei sase brasoveni si capul retelei din Bucuresti, angajatul unei banci, vor fi dusi la Timis pentru audieri.Tanarul care a fost impuscat a fost dus la spital si este in afara oricarui pericol, dar medicii l-au retinut in unitatea sanitara unde este supravegheat permanent.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.