Taxe si impozite locale, de 7 ani la aceeasi valoare la Brasov

Taxe si impozite locale, de 7 ani la aceeasi valoare la Brasov

0 541

Desi, prin Codul Fiscal, guvernantii au decis majorarea valorilor de impunere pentru imobile, reprezentantii municipalitatii au gasit o solutie pentru a nu-i impovara pe brasoveni. Executivul Primariei Brasov a supus dezbaterii publice proiectul de hotarare care vizeaza stabilirea taxelor si impozitelor locale pentru anul viitor

Desi, prin Codul Fiscal, guvernantii au decis majorarea valorilor de impunere pentru imobile, reprezentantii municipalitatii au gasit o solutie pentru a nu-i impovara pe brasoveni. Executivul Primariei Brasov a supus dezbaterii publice proiectul de hotarare care vizeaza stabilirea taxelor si impozitelor locale pentru anul viitor. Chiar daca modificarile aduse Codului Fiscal impun o recalculare a impozitelor, edilii au cerut Directiei Fiscale sa apeleze la masuri pentru ca brasovenii sa nu resimta aceste cresteri. Persoanele fizice vor plati in plus la impozitul pe locuinte intre 10 si 25 de lei in functie de zona din municipiu.
Potrivit lui Marian Voinescu, director Directia Fiscala Brasov, pana acum Codul fiscal prevedea 0,1 % din valoarea de impunere; actul normativ s-a modificat si prevede acum alti coeficienti prin care se stabileste valoarea de impunere. A scazut coeficientul care se inmulteste la 0,08 iar Directia Fiscala a stabilit un coeficient de 0,09.
Si anul viitor municipalitatea va mentine bonificatia de 5% atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice care isi achita pana la 31 martie taxele si impozitele locale.
Directorul Directiei Fiscale le reaminteste brasovenilor ca la 30 septembrie expira termenul pana la care isi pot plati cea de-a doua transa a taxelor si impozitelor locale.
Pana in prezent, aproximativ 15% dintre contribuabilii brasoveni nu și-au platit impozitele.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.