Taxa pe poluare auto, transformata in Timbru, o tranzitie catre un impozit...

Taxa pe poluare auto, transformata in Timbru, o tranzitie catre un impozit anual?

0 102
Incasarile din taxa pe poluare auto, transformata in timbru de mediu la 15 martie, au fost de 132 milioane lei in primul trimestru din acest an, iar peste 50% din sumele colectate de la proprietarii de masini (65 milioane lei) au reprezentat plati ale timbrului de mediu, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb.
Un calcul simplu arata deci ca timbrul de mediu aduce de aproape cinci ori mai multi bani la buget decat vechea taxa pe poluare auto.
Daca vechea taxa pe poluare a strans 67 milioane lei in zece saptamani (primul trimestru), adica 6,7 milioane lei pe saptamana, timbrul de mediu intrat in vigoare la 15 martie a reusit sa aduca in doua saptamani 65 milioane lei in “buzunarele” statului, adica 32,5 milioane lei pe saptamana.
Asadar, schimbarea de denumire si principiu – acum taxa platindu-se si pentru automobilele inmatriculate deja in Romania, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate – face ca incasarile din taxa pusa pe seama poluarii masinilor sa fie de aproape cinci ori mai mari. Din cate se pare schimbarile legate de Taxa auto nu se opresc insa aici, aceasta pemtru ca actualul Timbru de mediu este o tranzitie catre un impozit anual.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.