Taxa pe picnic in Franta

Taxa pe picnic in Franta

0 79

Veste proasta pentru politicienii romani. Cei care se considerau, si pe buna dreptate, asii introducerii taxelor stupide, trebuie sa se recunoasca invinsi. Desi in tara noastra sunt cele mai multe taxe si impozite pe cap de locuitorii, politicienii romani au fost invinsi la creativitate de omologii lor din Franta care au introdus taxa pe …picnic.
Concret, guvernul francez a decis introducerea unei taxe de mediu, numita „taxa de picnic”. Aceasta taxa a fost introdusa in scopul reducerii productiei deseurilor nereciclabile. Anuntul a fost facut de catre ministrul Dezvoltarii Durabile, Jean-Louis Borloo. Ministrul a dorit sa sublinieze faptul ca taxa, pe care o va include in viitorul buget, are ca scop extinderea masurilor de protectie a mediului si va avea in vedere, in special, deseurile nereciclabile.
Lasand gluma la o parte, aceasta taxa ar fi binevenita si in tara nostra, aici unde picnicul a devenit sport national, si unde la sfarsit de saptamana, fie ca suntem la munte sau la mare, in Capitala sau provincie, maldarele de gunoaie isi fac aparitia ca ciupercile dupa ploaie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.