Taxa de poluare intra in vigoare din 2010

Taxa de poluare intra in vigoare din 2010

0 109

Daca pana acum romanii au dat iama in masinile second-hand din Europa, din 2010 Ministerul Mediului va face tot posibilul pentru a increuna accesul unor astfel de autoturisme pe piata din tara noastra.
Concret, Europa cere consumul a 120 de grame de carbon pe autoturism. Anuntul l-a facut ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, care a spus ca din 2010 cei care isi vor cumpara masini second-hand vor plati taxe de poluare mai mari. “Cine isi face ganduri ca isi va lua second-hand din 2010 sa stie totusi foarte clar cã va plati exact cat iese pe teava. Nu ma mai intereseaza de care Euro. Se plateste carbonul care iese pe teava”, a declarat Nemirschi in presa centrala. Acesta a mai precizat ca tara noastra va avea o limita acceptabila de eliminare a carbonului. “Europa cere 120 de grame. Noi vrem sa luam o limita de 150-170 si orice gram peste se va plati.”. Ar fi si o veste buna. “In Franta, daca esti sub, mai primesti un bonus”, a declarat ministrul.
Potrivit ministrului, taxa trebuia anulata pentru a ramane cea din 2008 conform OUG 50, dar dupa ce reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Romania i-au spus ministrului ca au intrat 200.000 de unitati non-Euro si Euro-1, mai vechi de 10 ani, inainte de decembrie 2008, acesta s-a hotrt ca fiecare proprietar de asemenea autoturisme s plteasxa taxa dubla.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.