Taxa de parcare, platita doar pe jumatate

Taxa de parcare, platita doar pe jumatate

0 645
Daca nu-si achita taxa pana la data de 31 martie, brasovenii isi vor pierde locul de parcare. Doar putin peste jumatate din cei care au un abonament in parcarea de resedinta si-au si achitat pana acum abonamentele. Pentru acest an sunt atribuite putin peste 30.000 de locuri de parcare cu plata. Pretul abonamentelor a ramas acelasi,  intre 120 si 156 de lei, in functie de zona.
Potrivit datelor Directiei Fiscale din cadrul Primariei Brasov, pana la 4 februarie 2015, si-au achitat locul de parcare 17.530 de brasoveni, suma incasata fiind de 2,5 milioane de lei. Pentru anul 2015, sunt atribuite 30.044 de locuri de parcare cu plata si 1376 de locuri atribuite gratuit, unor categorii speciale de beneficiari, conform legii. Pretul abonamentelor a ramas acelasi si este cuprins intre 120 si 156 de lei, in functie de zona. Cei care nu isi vor achita parcarea in termen util isi vor pierde insa locul.
Noul termen limita este 31 martie, dupa ce prelungirea acestuia a fost stabilita prin dispozitie de primar. Noutatea acestui an este faptul ca masina trebuie sa aiba si inspectia periodica la zi, pentru ca soferul sa beneficieze de abonament de parcare.
Oamenii trebuie sa se prezinte la casierie cu talonul masinii si actul de identitate. Locurile de parcare pentru care nu se va plati la timp abonamentul vor fi scoase la licitatie. Daca nu se vor ocupa, vor fi transformate in locuri publice de parcare in cazul carora taxa este de 1,5 lei pe ora.  
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.