Taxa de acces in Delta

Taxa de acces in Delta

0 152

De vreo saptamana, toti turistii care intra in Delta Dunarii sunt obligati sa achite o taxa de 20 de lei per cap de vizitator. Cica se strange un fond pentru ingrijirea si revigorarea acestui habitat. La radacina fiecarui nufar si a fiecarei alte plante semiexotice se va pune cate un leu, iar la stuf cate 50 de bani. Pestii, dupa marime si importanta carnii, vor fi hraniti cu bancnote de unu, cinci sau zece lei, de acestea din urma beneficiind , ca in viata oamenilor de pe pamant, pestii rapitori. La fel se va proceda si cu pasarile, de acest sistem profitand cel mai mult pasarile calatoare. Acces liber vor avea doar posesorii de buletin de Delta, pe care, alaturi de stema tarii, apare madam ministru Udrea, desculta si la brat cu un stiucan, in timp ce ministrul Culturii, Paleologu, ii impleteste in plete o floare de nufar, special ingrijita de localnici in acest scop.
Cealalta lume din tara si strainatate, turistii care vor sa viziteze Delta Dunarii, sunt obligati, de vreo saptamana, sa achite o texa de 20 de lei de persoana, si asta pentru a obtine un permis de intrare in vestita rezervatie naturala, singura care nu aduce pagube tarii, ci ii inmulteste teritoriul prin depuneri de aluviuni.
Permisul poate fi obtinut fie de la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) din Tulcea, fie de la centrele de informare din Sulina si Crisan, ori direct de la agentii ecologi ai ARBDD din teritoriu.
Pentru prevenirea aparitiei vreunor intrusi pe calea apelor, dinspre Bosfor si Dardanele, la gurile Dunarii vor fi ridicate niste platforme tip foraj marin, pe care ostasi vrednici, incoruptibili si inarmati pana in dinti si masele, trupa formata din rebeli iubind libertatea, vor veghea sa fie incasata taxa.
La intrarea in Delta, turistii de toate varstele, de la sugar la muribund batran, vor trebui sa declare perioada sederii, inclusiv cei care vor sa comita suicid prin inec, din pricini de inima albastra, in decor romantic si in melodia valurilor spargandu-se fin de mal, nu cu zgomotul farfuriilor trantite de nevasta, in mediul intim din bucataria conjugala, in cap.
Agentii vor aplica o viza de valabilitate pe permisul de acces, iar banii proveniti din aceasta taxa, dupa cum am aratat mai sus, vor fi folositi pentru actiuni de ecologizare a zonei si vizitarea ei de catre doamna ministru Udrea si invitatii ei.
Pentru plimbari printre plauri se va organiza, ca mijloc de transport, cate o lotca la zece pasageri, lotca trasa de patru somni puternici, sase stiuci rapide si sase salai obisnuiti, astfel vizitiul lotcii – nu se stie ce denumire i se va da, urmeaza o Hotarare Guvernamentala – sa poata avea trei viteze de circulatie, pentru la deal, la vale si pentru de-a curmezisul, cam ca la masini.
Nu se vorbeste nimic de vreo ajutorare a localnicilor in sensul modernizarii vietii lor de traitori in talmes-balmesul salbatic de vietati de pe acolo.
Turistii care intra in Delta fara permis risca, daca sunt fraieri sa se lase prinsi prin hatisurile alea, amenzi intre 3.000 si 6.000 de lei pentru persoane fizice si intre 25.000 si 50.000 pentru persoane juridice.
Sunt curios cum vor fi deosebite persoanele fizice de cele juridice. Probabil dupa culoarea slipului sau vreun inel agatat de buric.
Din toate acestea se poate trage concluzia ca nu degeaba a fost instalata la Turism madam Udrea, spirit organizatoric si clarvazator.
Tuturor vizitatorilor Deltei, legali sau ilegali, un sejur cat mai placut!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.