Taxa auto – suspendare pe un an !

Taxa auto – suspendare pe un an !

0 122

Taxa auto a fost suspendata pentru un an, iar masura dezbatuta in sedinta de Guvern, va fi aplicata la prima inmatriculare a unui autoturism de standard Euro 4, incepand cu 1 decembrie 2008, pana la 31 decembrie 2009.
Guvernul a decis, in aceeasi sedinta, si reducerea cu doua puncte procentuale a Contributiei la Asigurarile Sociale si modificarea Codului Fiscal, pentru introducerea unor masuri speciale de stimulare fiscala.
De asemenea, Executivul a hotarat transformarea in venituri neimpozabile a veniturilor din dobanzi si castiguri pe piata de capital si a dividendelor, cat si majorarea capitalului social al CEC Bank, cu 900 de milioane lei, in doua etape.
Deciziile sunt inscrise intr-un Plan de masuri de stimulare economica de aproximativ 10 miliarde de euro, a precizat premierul Tariceanu.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a precizat in legatura cu suspendarea taxei de poluare ca Guvernul va trimite Comisiei Europene o notificare, in care va fi explicata decizia Executivului, fundamentata, in primul rand, pe necesitatea pastrarii locurilor de munca.
”Nu se pune problema protejarii industriei. Problema fundamentala este aceea a protejarii locurilor de munca. Consider ca este obligatia Guvernului sa protejeze locurile de munca”, a declarat premierul in sedinta de Guvern.
Taxa de poluare auto a inlocuit, de la 1 iulie 2008, taxa de prima inmatriculare auto, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007.
Taxa de poluare este calculata pe baza mai multor coeficienti, stabiliti in functie de gradul de poluare a motorului (normele Euro) si emisiile de dioxid de carbon. Formulei standard de calcul i se vor aplica mai multi coeficienti de reducere a taxei care vor tine cont de vechimea masinii, starea tehnica generala a acesteia, nivelul de dotare si rulaj.
Pentru verificarea si mentionarea nivelului emisiilor de dioxid de carbon in cartea de identitate taxa pe care proprietarii de autovehicule second-hand trebuie sa o plateasca la RAR este de 25,10 lei, in timp ce taxa pentru verificarea in baza de date si mentionarea existentei filtrului de particule taxa este de 85,40 de lei.
Prima varianta a taxei de prima inmatriculare auto a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.