Taxa auto creste la greu pentru second hand

Taxa auto creste la greu pentru second hand

0 94

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat miercuri, la Titu, unde a vizitat Centrul de incercari automobile, ca Guvernul ar putea majora taxa auto pentru masinile second hand.
„Maine (joi – n.r.) s-ar putea sa luam in discutie in sedinta de Guvern majorarea taxei auto existente la vehiculele de ocazie”, a spus Tariceanu.
In ceea ce priveste eliminarea taxei de poluare pentru masinile noi cu euro 4, Tariceanu a spus ca inca nu a primit un raspuns de la Comisia Europeana, dar a subliniat ca acela nu va fi „un raspuns de conditionare” referitoare la decizia Executivului de a suspenda pe o perioada de un an aceasta taxa.
„Nu este un raspuns de conditionare, eu am facut doar o informare”, a precizat premierul.
Guvernul anuntase suspendarea taxei auto de la 1 decembrie 2008 pana la 31 decembrie 2009. Ulterior, premierul a declarat ca masura se va aplica de la 15 decembrie, dupa ce se va primi un raspuns de la Comisia Europeana.
Tariceanu a aratat, in informarea transmisa CE, ca decizia de suspendare are drept scop salvarea industriei de automobile de la noi si pastrarea locurilor de munca.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.