Tarifele de telefonie mobila in scadere

Tarifele de telefonie mobila in scadere

0 114

Tarifele de telefonie mobila ar putea sa scada in urmatorii trei ani cu 25-30 la suta, in urma unei proiect al Autoritatii Nationale de Comunicatii /ANC/ privind reducerea tarifelor de interconectare intre operatori, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele ANC, Liviu Nistoran.
“Tarifele de interconectare fac diferenta intre pretul apelurilor in retea si pretul apelurilor in afara retelei. Acest tarif de interconectare este de interes national si se reflecta atat in ceea ce platesc abonatii cat si in piata de comunicatii”, a spus Nistoran.
Conform proiectului de decizie al ANC, publicat joi pe site spre consultare, ANC va stabili tarifele de interconectare intre operatori numai pe baza costurilor.
Astfel, daca aceasta decizie va fi adoptata in 2008, la 1 ianuarie 2009 cei doi mari operatori, Orange si Vodafone, vor avea tarife de interconectare de 5,03 eurocenti, fata de 6,4 eurocenti in prezent, iar pentru ceilalti operatori mobili, tarifele vor fi, de la 1 februarie, de 6,4 eurocenti la Cosmote, fata de 8,2 eurocenti in prezent, la Telemobil de 6,4 eurocenti, fata de 8,01 eurocenti in prezent, iar RCS/RDS – 7,21 eurocenti comparativ cu 7,43 eurocenti in prezent.
O a doua etapa de reducere a tarifelor de interconectare va avea loc in 2010 pentru cei trei operatori minoritari, pana la 5,67 eurocenti – Cosmote si Telemobil si 6,4 eurocenti pentru RCS/RDS.
Acest proiect de decizie va fi postat pe site-ul ANC 10 zile pentrru consultare, urmand sa fie trimis Comisiei Europene pentru aprobare dupa discutiile in Consiliul Consultativ al ANC.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.