Tarife mai mari pentru iubitorii sporturilor de iarnă în Poiana Braşov

Tarife mai mari pentru iubitorii sporturilor de iarnă în Poiana Braşov

0 184

Consilierii locali au aprobat majorarea tarifelor la transportul pe cablu. Creşterea este motivată de faptul că în ultimele trei sezoane, în timp ce alte costuri au crescut, nu au mai fost făcute indexări iar tariful la telecabină era acelaşi din 2013

Consilierii locali au aprobat majorarea tarifelor la transportul pe cablu. Creşterea este motivată de faptul că în ultimele trei sezoane, în timp ce alte costuri au crescut, nu au mai fost făcute indexări iar tariful la telecabină era acelaşi din 2013. Municipalitatea deţine două instalaţii de transport pe cablu, în timp ce alte opt sunt administrate de către o societate privată.

Pentru stabilirea tarifelor au fost luate în considerare mai multe elemente, precum costurile cu producerea zăpezii artificiale, exploatarea şi întreţinerea echipamentelor şi a instalaţiilor, creşterea preţului la carburanţi etc. Practic, tarifele au fost corelate cu majorările din ultimii ani, spune Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Braşov.
Cele mai mari creşteri vor apărea la tarifele practicate la telecabină, unde preţul pentru o urcare simplă se majorează cu 25%, de la 20 la 25 de lei pentru adulţi, şi de la 10 la 12 lei pentru copii.
Din acest sezon de iarnă, municipalitatea va cumpăra şi două automate de eliberare a cartelelor de acces la instalaţiile de transport pe cablu.

Turiştii care ajung cu maşina în Poiană o pot lăsa în parcarea multietajată din Poiana Mică, de unde pot lua autobuzul gratuit spre baza pârtiei.
Tot în parcare vor fi instalate automate pentru eliberarea cartelelor, astfel încât schiorii nu mai trebuie să stea la punctele de vânzare de la baza pârtiilor.

O cartelă cu 10 puncte se scumpeşte cu 5 lei şi va costa 45 de lei pentru adulți, în timp ce pentru copii va rămâne la același preț, 25 de lei. Tot cu 5 lei se scumpeşte şi cartela cu 20 de puncte care va costa 70 de lei pentru adulți. La abonamente, majorările sunt cuprinse între 5 şi 50 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.