Tarif limitat pentru taximetristi

Tarif limitat pentru taximetristi

0 82

Taximetristii sunt pusi la colt de autoritatile locale. Dupa ce, la sfarsitul anului trecut, acestia au majorat tariful pe care-l practicau pentru serviciile oferite, acestia sunt constransi acum sa-si modifice, din nou, preturile pentru cursele oferite.


Activitatea acestora va fi atent monitorizata si, chiar, sistata, daca va fi nevoie, de municipalitate. Una dintre cele mai aberante noi prevederi este restrangerea numarului de taxiemtristi de la 1905 la 1150 pentru ca ar trebui sa fie doar 4 taximetristi la 1000 de locuitori. Compromisul la care ar fi dispusa municipalitatea sa cada ar fi emiterea a 1500 de autorizatii de functionare, urmand ca numarul acestora sa fie redus treptat odata cu trecerea timpului.


Stabilirea tarifului maximal este cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi care trebuie analizat, discutat indelung si, mai ales, negociat atent. Tariful nu poate fi mai mare de 2,2 lei/km, in timp ce pana acum a fost de 1,8 lei/km. Soferii independenti au propus tarife de 2,6 lei/km si chiar de 3,7 lei/km.


De asemenea, acestia vor sa se renunte la reglementarea conform careia taxi-urile sa fie de culoare alba. Acestia au propus folosirea unei folii autocolante. Politia Rutiera a respins categoric aceasta propunere, argumentand ca acest aspect legat de culoarea masinii este deosebit de important in analiza accidentelor rutiere, iar acest fapt ar permite aparitia taximetristilor “ilegali”.


„Incercarile de a insela cumparatorul ascunzandu-i faptul ca masina a fost folosita ca taximetru si cele de a falsifica kilometrajul sunt considerate in spatiul UE cazuri penale. Si noi vom avea in curand astfel de norme, asa ca nu putem accepta propunerea”, a apreciat si reprezentantul Registrului Autor Roman.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.