Tariceanu, vechiul si noul lider al sagetii liberale

Tariceanu, vechiul si noul lider al sagetii liberale

0 237

Calin Popescu Tariceanu a obtinut o victorie previzibila la recentul Congresul extraordinar al PNL, cand a fost ales pentru un nou mandat presedinte al liberalilor. Actualul Prim Ministru a candidat singur pentru functia de presedinte al PNL, ?si a contabilizat 1.194 de voturi, din cei 1.305 delegati prezenti. Un numar de 61 de membri PNL au votat impotriva, iar 31 de voturi au fost anulate.


In schimb, functia de vicepresedinte pe probleme de comunicare si relatii publice a fost disputata. Candidati: Ludovic Orban si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Orban a obtinut votul a 711 de delegati, fata de cele 513 optiuni pentru Olteanu. Surse din PNL au sustinut, insa, ca Tariceanu si echipa din jurul sau nu ar fi dorit identificarea imaginii lui Ludovic Orban cu cea a PNL. Se pare, insa, ca alegerea lui Orban este rezultatul faptului ca liberalii din tara doresc o radicalizare a mesajului PNL impotriva PD si a presedintelui Traian Basescu.


?


Ccancescu in Biroul Politic Central


?


O alta functie-cheie in conducerea PNL a fost obtinuta de Crin Antonescu, care din postura de vicepresedinte se va ocupa de problemele politice si de relatia cu PD. Si Antonescu s-a remarcat prin critici la adresa PD si a lui Traian Basescu, astfel ca incepe sa se contureze un noul pol in jurul tandemului Orban-Antonescu. Mihai Razvan Ungureanu a pierdut cursa pentru functia de vicepresedinte pentru afaceri europene in favoarea lui Adrian Cioroianu. Postul de vicepresedinte pentru politici economice si mediul de afaceri i-a revenit lui Teodor Atanasiu, iar la relatii internationale a fost ales Teodor Melescanu. De asemenea, Norica Nicolai a devenit vicepresedinte pentru relatii cu societatea civila si egalitatea de sanse. Ea l-a invins in aceasta cursa pe Adrian Iorgulescu. Varujan Vosganian, Puiu Hasotti, Mihai Voicu, Dan Radu Rusanu, Eugen Nicolaescu, Marian Petrache, Adrian Miutescu si Cornel Popa au fost alesi noi vicepresedinti regionali ai PNL. Liderul liberalilor brasoveni, Aristotel Cancescu, a devenit membru in Biroul Politic Central.


?


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.