Tariceanu si Romano Prodi cer ajutorul Comisiei Europene

Tariceanu si Romano Prodi cer ajutorul Comisiei Europene

0 126

Criza «Italia?» pare sa se intensifice de la o zi la alta. Comunicatele de presa pe site-ul guvernului s-au intensificat extrem de mult, marea majoritate a acestora relatand fiecare miscare facuta de primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, precum si de «subalternii?» sai , ministrul de externe si cel de interne.


??????????? Asa cum se arata intr-un comunicat de presa dat in data de 7 noiembrie 2007, Tariceanu s-a intalnit cu omologul sau Romano Prodi, pentru a incerca sa rezolve aceasta criza care afecteaza, intr-un fel sa altul, ambele tari. Cei doi s-au hotarat sa mearga cu jalba in protap, la mai-marii de la Comisia Europeana si sa le ceara ajutorul.


??????????? Marea lor problema este integrarea cetatenilor de etnie rroma in societatile europene, oricare ar fi acestea: „Ne asteptam sa fie luat in??considerare acest demers pentru a adopta, la nivel european, politici privind problematica minoritatii rome, simultan cu o aplicare coerenta a politicii migratiei”, a declarat premierul Tariceanu.


??????????? Reuniunea pentru discutarea modalitatilor de integrare sociala a tiganilor va avea loc la Bucuresti. In alta ordine de idei, trebuie sa mentionez ca, regele tiganilor, Cioaba, s-a lepadat de co-nationalul sau, spunand ca nu este rrom, pentru ca nici nu are nume de rrom. El a declarat, «in premiera?» la Antena 3, ca acesta este un copil?«din flori?» al unei tiganci cu un neamt.


??????????? In legatura cu isteria creata in randul societatii italiene referitor la aceasta problema, premierul si-a exprimat regretul pentru punerea „semnului de egalitate intre comunitatea romana, care este alcatuita intr-o majoritate covarsitoare din oameni corecti si cinstiti, apreciati de cei cu care lucreaza sau de angajatorii lor si un numar redus de indivizi care comit infractiuni. Masurile care au fost adoptate de Guvernul italian vizeaza restabilirea unui climat de securitate pentru toti cetatenii, inclusiv pentru cetatenii romani care traiesc si lucreaza in Italia”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.