Tariceanu si Geoana nu vor participa la consultarile de la Cotroceni

Tariceanu si Geoana nu vor participa la consultarile de la Cotroceni

0 109

Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a desemnat pe vicepresedintele liberal Crin Antonescu sa conduca delegatia PNL care va participa la consultarile de la Palatul Cotroceni. Insa, liberalii au stabilit ca in nici un caz nu vor fi 10 membri, asa cum li s-a cerut.


De la intalnirea de la Cotroecni, PNL vrea sa afle cand va fixa presedintele Traian BAsescu referendumul pe tema votului uninominal, pentru ca alegerile pentru PE sa nu fie afectate. Din delegatia care va participa la dicutiile de la Palatul Cotroceni fac parte, alaturi de Crin Antonescu, Ludovic Orban, Teodor Melescanu si Mihai Voicu.


Presedintele Traian Basescu a invitat partidele parlamentare la consultari pentru analizarea variantelor de scrutin uninominal, in vederea schimbarii modului de alegere a Camerei Deputatilor si Senatului, discutii care vor avea loc in 6 si 7 martie.


?


La randul sau, PSD a anuntat ca liderul partidului, Mircea Geoana, nu va face parte din delegatia PSD care va merge la consultarile de la Cotroceni. Delegatia va fi condusa de vicepresedintele Victor Ponta. „Vom pleda pentru votul uninominal, dar nu si pentru organizarea unui referendum”, a precizat Ponta. Din delegatia social-democratilor vor mai face parte cei cinci senatori si deputati membri ai Comisiei pentru modificarea legii electorale.


PRM a anuntat de saptamana trecuta ca nu va participa la aceste consultari.


?


Primii care vor veni la consultari sunt reprezentantii Partidului Social Democrat, urmati de cei ai Partidului Democrat si cei ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania. Consultarile vor continua miercuri dimineata cu reprezentantii PNL, cu cei ai Grupului minoritatilor nat¾ionale altele decat cea maghiara si cu reprezentantii Partidului Conservator.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.