Tăriceanu sfidarea totală – a refuzat să se ridice de pe scaun...

Tăriceanu sfidarea totală – a refuzat să se ridice de pe scaun la intrarea lui Klaus Iohannis

0 39

Echipa lui Călin Popescu Tăriceanu, prezentă, miercuri, la consultările cu Președintele Klaus Iohannis, a reușit să producă rumoare la Palatul Cotroceni, după ce președintele ALDE refuzase să se ridice de pe scaun, cum prevede protocolul în prezența Președintelui României.
Președintele ALDE a ignorat de trei ori solicitările consilierilor prezidențiali de a se ridica de pe scaun în momentul intrării Președintelui Klaus Iohannis la discuțiile cu delegația partidului condus de Tăriceanu, susțin surse oficiale.
În cadrul discuțiilor, s-a făcut simțită răceala dintre cei doi, opiniile lor în privința aplicării rezultatului la referendumul pe Justiție fiind diametral opuse. 
Întrebat după întâlnire dacă a fost o gafă de protocol sau are probleme de sănătate, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Răspunsul este nu, și la una, și la alta. Nu am de ce să stau în picioare până sosește președintele. Când a sosit președintele m-am ridicat și l-am salutat așa cum este politicos și protocolar. Cunosc bine regulile de protocol, mai bine decât dvs”.

Klaus Iohannis replică ironică
„Cred că este atât de jalnic și denotă o atitudine de dispreț așa de profund din partea PSD-ALDE față de voința românilor încât îmi este și greu să găsesc o clasificare pentru votul din Senat”, a spus Iohannis, întrebat cum vede votul de luni din Parlament, când cele două partide aflate la putere au decis, prin majoritate, cu 71 de voturi „împotriva” ridicării imunității lui Călin Popescu Tăriceanu.
„Practic, PSD și ALDE, cu acest vot pentru apărarea lui Tăriceanu în fața procurorilor, cu asta și-au dat arama pe față. PSD și ALDE nu au înțeles, în fond, nimic ce le-au spus românii la vot, au mers mai departe așa cum au fost obișnuiți și au făcut zid în jurul lui Tăriceanu, ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic! Jalnic! Rușinos!”, a adăugat șeful statului.
Vom vedea ce va declara președintele cănd zecile de dosare penale care-l privesc se vor pune pe rol!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.