Tariceanu, preocupat de turismul montan

Tariceanu, preocupat de turismul montan

0 154


Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a avut joi o reuniune de lucru cu primarii din cele patru localitati turistice de pe Valea Prahovei – Sinaia, Azuga, Busteni si Predeal – pentru a discuta despre proiectele de dezvoltare turistica a acestei zone.


De asemenea, au fost prezenti la intrunire presedintii consiliilor judetene Prahova si Brasov, ministrii Laszlo Borbely si Ovidiu Silaghi si presedintele Comitetului Olimpic Roman, Octavian Morariu


„Am discutat un proiect integrat de dezvoltare turistica, cu o componenta sportiva care poate sa aduca acestei zone mai multa notorietate si public”, a declarat premierul Tariceanu, la finalul reuniunii. La discutii s-a subliniat faptul ca localitatile turistice de pe Valea Prahovei – Sinaia, Azuga, Busteni, Predeal – nu se pot dezvolta separat, deoarece nu au nici forta financiara si logistica necesara si nici nu ar fi eficient din punct de vedere al dezvoltarii turistice.
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a subliniat ca pentru a mobiliza energiile si fondurile necesare dezvoltarii unor lucrari care depasesc posibilitatile locale, cele patru orase ar trebui sa foloseasca intregul potential al Asociatiei pentru Microregiunea Turistica Bucegi, care a fost infiintata de autoritatile locale din Sinaia, Azuga, Busteni, Predeal, Rasnov si Bran. „Am sfatuit autoritatile locale sa foloseasca asociatia pentru a crea o unitate unica pentru managementul de proiect, astfel incat sa poata obtine fonduri pentru lucrari care le depasesc propriile posibilitati”, a declarat premierul Tariceanu.
Seful Executivului a subliniat ca este nevoie de o viziune pe termen lung, precum si de unirea fortelor locale pentru a avea rezultate mai spectaculoase in dezvoltarea turismului in zona.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.