Tariceanu ofera sprijin ministrului Macovei

Tariceanu ofera sprijin ministrului Macovei

0 106

Desi premierul Tariceanu afirma ca nu exista motive pentru ca ministrul Macovei sa-si dea demisia, chiar daca Senatul va vota motiunea referitoare la Justitie, la nivelul PNL se avanseaza deja posibile nume pentru acest post.


Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, in calitate de lider al PNL, ca liberalii nu vor sustine „sub nici o forma” motiunea opozitiei impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei. Tariceanu a declarat ca, din perspectiva Constitutiei, in cazul in care motiunea este adoptata de Senat, Macovei nu trebuie sa demisioneze. Seful Executivului a spus ca „ii pare rau de initierea motiunii” simple anti-Macovei, precizand ca la aceasta situatie s-a ajuns prin „stangacia ei in relatia cu Parlamentul”. Totusi, premierul a recunoscut ca „poate ca a facut cateva greseli”, dar a mentionat: „Asteptarea fata de rezultatele reformei este fireasca. Eu, ca prim-ministru, am mai multa rabdare, o parte din aceste reforme s-au facut”.


Potrivit unor surse liberale, Macovei urmeaza sa fie asediata, dar liberalii nu se vor implica direct, vor lasa aceasta misiune pe seama PC si UDMR.


Surse liberale afirma ca, dupa astfel de actiuni, premierul ar putea sa-i spuna ministrului Macovei ca nu o mai poate sprijini si sa-i solicite demisia. Un nume vehiculat pentru inlocuirea lui Macovei este Renate Weber, fost consilier la Cotroceni.


M. Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.