Tariceanu nu renunta la varianta Cioroianu

Tariceanu nu renunta la varianta Cioroianu

0 204

La intoarcerea de la Luxemburg, Traian Basescu a declarat ca nu este de acord cu propunerea liberalilor pentru portofoliul Externelor, Adrian Cioroianu, dar nici cu o alta posibila varianta care intra in calculul PNL, Teodor Melescanu. Seful statului a mentionat ca l-a rugat pe primul-ministru sa nu il desemneze pe Adrian Cioroianu la sefia Externelor, inca inainte ca numele acestuia sa fie facut public.


Basescu a spus ca el nu este un notar care sa ia act de decizia premierului, ci este seful statului, adica cel care decide daca numeste sau nu un ministru. Presedintele a afirmat ca in acest moment MAE trebuie condus de un diplomat cu ceva mai multa experienta, avand in vedere situatiile dificile din regiunea Kosovo, a problemelor ridicate de politica energetica, evolutia din Balcanii de Vest si din Orientul Apropiat.


„Nu optez nici pentru Cioroianu, nici pentru celalalt liberal care a fost ministru de Externe candva”, a mai spus seful statului. „Vii si-i servesti presedintelui o solutie despre care ai fost avertizat ca nu este dorita de presedinte. Asta intra probabil in scoala de a face politica inspirata de consultantii pe care domnia sa ii are”, a declarat presedintele. Seful statului a precizat ca nu are nimic personal cu tanarul liberal, dar crede ca acesta nu are experienta necesara pentru a conduce diplomatia romaneasca


?


Nu este prima oara cand presedintele este nemultumit de propunerile pe care le face Calin Popescu Tariceanu pentru anumite posturi. Este cazul lui Varujan Vosganian, a carui candidatura pentru functia de comisar european nu a fost acceptata de presedinte, in toamna trecuta.


?


Pe de alta parte, premierul Tariceanu a anuntat sambata dimineata ca nu va face alta propunere decat Adrian Ciroianu pentru functia de ministru de Externe si l-a invinuit pe Basescu ca risca sa blocheze complet relatia dintre Presedintie si Guvern. „Imi pare rau ca revine iar acest subiect, dar asa cum eu inteleg si accept Consitutia si presedintele trebuie sa inteleaga la fel. Nu este o functie in care fiecare isi canta partitura dupa cum vrea el, sunt legi si trebuie respectate. Si presedintele trebuie sa le respecte”, a declarat premierul.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.