Tariceanu, gradinita si violenta in scoli.

Tariceanu, gradinita si violenta in scoli.

0 195


In sedinta de miercuri a Guvernului, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului Educatiei sa ii prezinte maniera in care intentioneaza sa rezolve problemele create atat de lipsa locurilor in gradinite, cat si de actele de violenta in scoli.


„Vreau sa va cer clar sa imi spuneti cum intentionati sa solutionati problema gradinitelor, a locurilor la gradinita, pentru ca sume pentru reabilitare si construire de gradinite au fost alocate. Vreau sa gasim solutii si sa ne informati si ce masuri ati luat referitor la violenta in scoli”, i-a spus Tariceanu ministrului Cristian Adomnitei.


Premierul si ministrul Educatiei au convenit, vineri, sa lanseze un program de combatere a violentei in scoli, denumit „Exmatricularea violentei”, seful Guvernului solicitand sprijinul profesorilor si al parintilor pentru aplicarea proiectului.


Din pacate, initiativa lui Tariceanu vine in scop terapeutic si nu profilactic, situatia gradinitelor si a violentei fiind de mult scapata de sub controlul autoritatilor. Problema nu este una simpla, ea luand o amploare din ce in ce mai mare in ultimii ani, fara ca factorii de decizie sa fi intervenit atunci cand buba se manifesta in stare incipienta. Credem ca «?exmatricularea lui Tariceanu?» se va produce mult inainte de demararea acestui program.


Nina Adam

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.