Tariceanu creste in ochii lumii

Tariceanu creste in ochii lumii

0 63

Un sondaj de opinie, realizat de GALLUP, arata ca electoratul are din ce in ce mai multa incredere in premierul Calin Popescu Tariceanu, numarul romanilor care sunt de acord cu felul in care seful Executivului guverneaza tara crescand de la 21% la 41, din mai pana in iulie.


Pe de alta parte, 28% din electorat nu este de acord cu metodele aplicate de Tariceanu, iar 15% il dezaproba complet pe premier.


In schimb, presedintele Basescu a mai pierdut cåteva procente, inregistrånd acum doar 50% dintre simpatiile romånilor care sunt de acord cu modul in care el conduce tara. Activitatea Justitiei si a Legislativului au fost aprobate de 21% din romani, in vreme ce 62% nu sunt de acord cu felul in care functioneaza cele doua institutii.


In ceea ce priveste topul increderii, sondajul GALLUP se afla in contradictie cu ultimul sondaj CURS. In vreme ce sondajul CURS arata, vineri, ca presedintele Traian Basescu s-ar bucura de incederea a 55% din electorat, actualul sondaj releva faptul ca numai 43% din romani mai au incredere in seful statului. Pe de alta parte, presedintele PNG-CD, George Becali, se bucura de increderea a 25% din romani, iar premierul Calin Popescu Tariceanu a castigat simpatia a 21% din electorat.


De asemenea, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a inregistrat o crestere in topul increderii, el situandu-se la 12%, la fel ca presedintele PC, Dan Voiculescu, care a crescut pana la 9% in acest clasament. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a obtinut un procent constant in topul increderii, el avand 14% in perioada mai-iulie. Sondajul de opinie GALLUP arata ca presedintele PLD, Theodor Stolojan, a obtinut numai 23% din increderea romanilor, desi in luna mai se putea lauda cu 30%. De asemenea, presedintele PD, Emil Boc, a scazut in ochii electoratului, el avand numai 16% in topul increderii.


?


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.