Tariceanu controleaza Garda de Mediu

Tariceanu controleaza Garda de Mediu

0 62

Simtind ca PNL pierde teren in fata PSd-ului si PDL-ului, premierul Calin Popescu Tariceanu a inceput o campanie prin care liberalii sa-si gasesca arme impotriva adversarilor politici. In acest sens, la inceputul lunii, Calin Popescu Tariceanu si-a inscaunat un fost coleg de serviciu in fruntea Garzii de Mediu. Numirea lui Gheorghe Rusu in aceasta functie a avut loc dupa ce premierul a acceptat demisia din functia de comisar general al Garzii de Mediu a lui Octavian Popa. Popa detinea functia de presedinte PNL Tulcea, el fiind dat afara dupa un lung razboi purtat in culisele Partidului National Liberal. Interesant este modul in care politizarea institutiilor statului paralizeaza administratia si blocheaza reforma. Prin numirea lui Rusu in fruntea Garzii, liberalii pot controla mult mai bine aceasta institutie pe care o pot folosi si impotriva dusmanilor politici.
Gheorghe Rusu este profesor universitar la Universitatea Tehnica de Constructii, unde a fost profesor si Tariceanu. Desi putina lume se astepta la aceasta numire, se presupune ca ea a fost facuta doar cu scopul de a crea panica printre adversarii politici ai Partidului National Liberal.
Printre cele mai importante atributii ale institutiei in domeniul protectiei mediului sunt: controleaza activitatile cu impact asupra mediului inconjurator, si aplica sanctiuni contraventionale prevazute de legislatia in domeniul protectiei mediului; controleaza modul in care sunt respectate prevederile actelor de reglementare privind protectia mediului, inclusiv masurile stabilite prin programele de conformare pentru activitatile economico-sociale si respectarea procedurilor legale in emiterea actelor de reglementare;
exercita controlul cu privire la desfasurarea actiunilor de import-export a produselor, bunurilor si altor materiale, cu regim special de comercializare; exercita controlul activitatilor care prezinta pericole de accidente majore si/sau impact semnificativ transfrontalier asupra mediului, in vederea prevenirii si limitarii riscurilor de poluare.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.