Tariceanu cheama partidele la consultari

Tariceanu cheama partidele la consultari

0 62

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a invitat pentru luni, 20 august, pe sefii partidelor politice parlamentare la Palatul Victoria pentru a purta discutii despre fixarea datei alegerilor pentru Parlamentul European.


?


Partidele parlamentare au raspuns invitatiei lansate de premier. PD a anuntat, insa, ca nu se va prezenta, pentru ca premierul a amanat nejustificat alegerile europene. PSD, PRM si PC vor merge sa-si sustina punctul de vedere in fata premierului.


?


„Stabilirea datei alegerilor este atributia exclusiv a guvernului, iar premierul trebuia demult sa organizeze alegeri pentru Parlamentul European, asa incat sa nu ne facem de rusine si sa ne onoram obligatiile fata de partenerii nostri europeni. PD nu va participa la niciun simulacru de reuniune pentru stabilirea datei alegerilor pentru Parlamentul European. Am mai luat parte o data la o astfel de intalnire impreuna cu toate partidele politice, iar dupa ce data a fost stabilita, inclusiv prin Hotarare de Guvern, Calin Popescu Tariceanu si-a permis sa ignore acest lucru si sa decida de unul singur amanarea alegerilor”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al PD.


?


Social-democratii spun ca vor sustine la Palatul Victoria punctul de vedere pe care l-au stabilit saptamana aceasta la sedinta informala de la Bran, respectiuv ca alegerile europelamantare nu pot fi organizate mai devreme de data de 9 decembrie. „Nu putem sa punem alegerile pe 2 decembrie ca e vacanta, deci e prima data posibila. Mai devreme nu putem ca nu sunt 90 de zile, deci Tariceanu trebuie sa ne cheme mai devreme daca voia in noiembrie”, a sustinut Victor Ponta, vicepresedintele PSD.


?


Reprezentantii PRM declara ca se vor prezenta la consultari cu o delegatie condusa de liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor. „Trebuie sa existe o perioada de 60 de zile de la reluarea procedurilor electorale si campania electorala, asa ca inainte de sfarsitul lui noiembrie nu se pot fixa aceste alegeri”, considera Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM.


?


„Probabil ca noiembrie si decembrie ar fi o data potrivita. PC e decis sa participe singur pe lista cu obiectiv minimal de 7%”, a afirmat la randul lui Bogdan Ciuca.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.