Tariceanu a ramas fara sprijinul politic a 30 de parlamentari

Tariceanu a ramas fara sprijinul politic a 30 de parlamentari

0 262

„Voi nu ne vreti, nici noi nu va vrem”, cam acesta este jocul intre cele doua tabere de scandalagii politici: fostii penelisti sau sustinatori ai platformei liberale si ce a mai ramas din PNL.


Parlamentarii liberali din Grupul pentru Platforma liberala au hotarat sa-i raspunda fostului lor sef pe linie de partid cu aceeasi moneda si au dat o replica la decizia conducerii PNL de a-i retrage sprijinul politic ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur. Acestia declara ca retrag sprijinul politic acordat premierului Calin Popescu Tariceanu, pentru abuz de functie, mentionand ca, urmare a acestui fapt, acesta a pierdut majoritatea in Senat si este in pericol de a pierde majoritatea si in Camera.


„Premierul Calin Popescu Tariceanu este cel care trebuie sa-si dea demisia de onoare din functia de prim-ministru”, afirma parlamentarii din Grupul pentru Platforma intr-un comunicat de presa.


Acestia precizeaza ca vor vota legile pentru continuarea reformelor, precum si pe cele care privesc integrarea in Uniunea Europeana, celelalte proiecte legislative propuse de Guvern urmand a fi analizate punctual.


In opinia parlamentarilor platformisti, in conditiile in care a pierdut sustinerea in Parlament, Calin Popescu Tariceanu nu mai are „legitimitatea politica si morala” de a propune presedintelui revocarea din functie a ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur. Ei afirma ca retragerea sprijinului politic pentru ministrul Flutur si propunerea de revocare din functie a acestuia demonstreaza ca Tariceanu nu a urmarit niciodata dialogul in interiorul PNL, ci, dimpotriva, de la Congresul din ianuarie 2005 pana in prezent, actualul presedinte liberal a urmarit doar eliminarea tuturor potentialilor competitori, precum si a spiritului liberal din cadrul partidului.


Comunicatul a fost transmis dupa ce fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica a declarat ca va propune parlamentarilor din Grupul pentru Platforma liberala sa-i retraga sprijinul politic premierului Tariceanu, aceasta insemnand ca senatorii si deputatii sustinatori ai Platformei vor vota doar legile integrarii. Stoica a precizat ca celelalte proiecte de lege promovate de Guvern „vor fi analizate si votul va fi acordat de la caz la caz”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.