Targurile de joburi, aproape inutile la Brasov

Targurile de joburi, aproape inutile la Brasov

0 101
Brasovul se situeaza sub media pe tara in privinta ratei somajului. Din pacate, insa, la targurile de joburi organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca prea putini solicitanti reusesc sa se angajeze. La ultimul astfel de eveniment, doar 3% din locurile de munca oferite au fost ocupate.
Seful AJOFM a prezentat raportul de activitate a institutiei pe care o conduce. Mihaly Romer Ambrus afirma ca Brasovul are o rata a somajului in 2012 de 5%, adica sub media pe tara. 12.000 de persoane au trecut pe la agentie anul trecut, dintre care aproape 5.000 erau someri care primeau indemnizatii. Agentia a organizat si doua targuri de joburi. La cel organizat in aprilie agentii economici ofereau 950 de joburi, insa s-au angajat doar 86 de persoane. In septembrie au fost 918 locuri de munca si 28 de angajari.
Mihaly Romer Ambrus, director AJOFM Brasov spune ca somerii se plang ca primesc salarii prea mici si mai bine stau acasa, in timp ce angajatorii se declara nemultumiti ca oamenii cer prea multi bani. De aici si esecul actiunilor organizate de AJOFM, chiar daca pentru cei care ajung sa isi gaseasca un loc de munca, targurile de joburi sunt o sansa uneori nesperata.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.