Targul mestesugarilor in Parcul Titulescu

Targul mestesugarilor in Parcul Titulescu

0 306

In Parcul Titulescu au fost expuse, incepand din 22 aprilie, tot felul de obiecte artizanale, ca fantome, broscute, palarii, rochite de in si piese din piatra de rau, ca sa insir doar cateva din exponate, toate lucrate manual de diferiti mesteri, mai mult sau mai putin populari. Toate acestea le gasiti la Targul Mestesugarilor deschis in centrul Brasovului.
Exponatele sunt aduse din toate colturile tarii si au atras din start privirile brasovenilor, caci si vremea a fost blanda si imbietoare la plimbari.
Din pacate insa, vazand preturilor, multi dintre potentialii cumparatori se gandesc la ce au prin buzunare si isi amintesc cum criza i-a cam bagat in jena financiara.
„Eu am de vanzare ceramica si goblenuri. Ceramica lucrata manual o parte si o alta parte in forma. Am si cateva stafii din ceramica, dar si niste broscute. Doua modele, unul mai mic si altul mai mare. Doar pentru copii sunt aceste stafii. Eu sunt din Arad. Sper sa mearga vanzarea”, a spus unul dintre comercianþi.
„Lucram toata familia pentru a putea aduce cat mai multa marfa si cat mai diversificata si frumoasa. La icoane preturile pornesc de la 30 de lei si pot sa ajunga pana la 200 de lei, iar tablourile pot sa coste chiar si 200 de lei bucata”, a spus o comercianta de picturi.
Se mai gaseau expuse spre vanzare si broderii in stil sasesc, modele florale deosebite, obiecte care atrag privirea celor interesati de ceva frumos si deosebit. Singura problema ramane insa, pentru multi brasoveni, preþul.
„Nu am cumparat nimic momentan. Am remarcat din zona Harghita cativa comercianti. Au obiecte foarte frumoase care mi-au atras atentia. Nu stiu daca voi cumpara”, a declarat cam jenata si cam trista o braºoveanca.

Altii mai capatuiti, printre care si turisti straini sau autohtoni, nu s-au mai uitat la bani si au pla tit imediat.
„Mi-am cumparat o pereche de opinci. Le voi purta la biserica. Pana acum nu am avut. Ma voi imbraca in costum national si imi voi lua si noile opinci”, afirma cu satisfactie si oarecare mandrie un brasovean.
Acest Targ al Mestesugarilor este deschis pana maine in apropierea Parcului „Titulescu” din Braºov. Vizitati-l, chiar daca nu cumparati nimic, caci aveti ce vedea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.