Targul mesterilor populari

Targul mesterilor populari

0 179

Editia din aceasta vara a Targului Mesterilor Populari, care a devenit o traditie la Brasov, va avea loc in zilele de 17-18 iunie, in Piata Sfatului. Cum sezonul turistic a inceput deja organizatorii se straduiesc sa aduca crema mesterilor populari. Din toate colturile tarii vor veni ceramisti, cioplitori in lemn si alti artisti populari. Muzica si dansurile folclorice nu vor lipsi de la eveniment.


?


Un adevarat “muzeu viu”


Acest targ, organizat timp de doua zile atrage in orasul de la poalele Tampei mesteri populari din intreaga tara, care isi prezinta spere vanzare creatiile, aducand la Brasov specificul zonelor din care provin.


Scopul acestui targ il constituie incercarea de revitalizare a mestesugurilor populare traditionale, de aducere in fata publicului urban a acelor obiecte care prin valoarea lor si respectarea canoanelor culturii populare sunt departe de ceea ce numim kitch si care din pacate invadeaza zonele urbane.


Targul este un prilej de intalnire a mesterilor populari din diverse domenii de activitate, sursa unor schimburi de opinii si experiente, de promovare a adevaratelor valori, roade ale mestesugurilor traditionale.


Organizarea unui asemenea eveniment a urmarit crearea unui cadru specific in care munca, talentul si maiestria mestesugarilor sunt recunoscute, pretuite, atat de mesterii din aceeasi breasla, de specialisti si nu in ultimul rand de public.


Varietatea si frumusetea produselor mestesugaresti au alcatuit un adevarat ,,muzeu viu”.?


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.