Targul Gaudeamus deschis de invitati de marca

Targul Gaudeamus deschis de invitati de marca

0 118

Miercuri a fost deschis official Targul International de Carte Gaudeamus. Evenimentul s-a desfasurat intr-o ceremonie la care au participat presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Maria Toghina, si ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, presedinte de onoare al primei zile a targului.
„Targul Gaudeamus este un moment de varf al Bucurestiului. Este o sarbatoare pentru iubitorii de lectura. La vizita de anul trecut am avut impresia ca sunt la Targul de carte de la Paris. Pentru mine, cartea reprezinta o placere. Este o placere intelectuala si fizica. In Romania se editeaza carti de foarte buna calitate.(…) In ciuda internetului, cartea rezista foarte bine. Se traduce foarte mult din literatura straina. Aveti o oferta foarte vasta, inclusiv autori francezi.”, a declarat ambasadorul Frantei la Bucuresti, care insa a gasit si o problema, faptul ca nu poate gasi carti in limba franceza la Bucuresti. “Se gasesc foarte rar carti in limba franceza aici. Cand vad strazile cu nume de scriitori francezi ma intristez… Trebuie sa fie carti in limba franceza in Romania”, a adaugat ambasadorul, care a subliniat ca institutele care reprezinta Franta vor face eforturi pentru prezenta mai multor cariti in limba franceza in Romania.
La eveniment au mai participat si directorul executiv al targului, Vlad Epstein, care a declarat ca acesta este cel de-al 49-lea targ de carte organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune in 15 ani. Editia de anul acesta a Targului de Carte Gaudeamus gazduieste peste 400 de evenimente, printre care se numara lansarea volumului „O istorie critica a literaturii romane”, de Nicolae Manolescu, si dezbateri despre multilingvism si comunism.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.