Targul de Turism controlat de ministerul

Targul de Turism controlat de ministerul

0 52

Ministerul Turismului a alocat pentru participarea la Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna, nu mai putin de 218.500 de euro, potrivit unei informatii furnizate de Ministerul Turismului la solicitarea HotNews.ro. Din aceasta suma, 172.600 euro reprezinta costul de inchiriere a standului. Restul banilor, 45.900 euro, au fost alocati pentru amenajari si pentru spectacolul unei trupe de salsa.
Cu acesti bani, Ministerul Turismului a reusit sa puna monopol pe editia din aceasta toamna a targului de turism, in urma inchirierii unui spatiu de 5.000 de metri patrati. Pe motiv ca trebuie promovate destinatiile turistice interne, a fost inchiriata aproape intreaga suprafata de la parterul pavilionului central din Romexpo.
Ministerul Turismului sustine ca suma finala achitata de minister pentru participarea la TTR 2009 poate fi mai mica decat suma alocata, „informatiile urmand a fi disponibile numai dupa efectuarea platilor catre partenerul contractual, proportional cu nivelul serviciilor prestate”.

Operatorii sufocati de minister
Suprafata totala inchiriata operatorilor participanti la targ a fost de 14.000 metri patrati, din care 7.000 metri patrati suprafata utila. Daca din 7.000 de metri patrati, 5.000 de metri patrati au fost inchiriati de Ministerul Turismului, ceilalti expozanti au fost nevoiti sa se inghesuie pe restul de 2.000 metri patrati. Reprezentantii ministerului spun ca nu au fost singuri pe suprafata de 5.000 metri patrati, ci impreuna cu administratiile publice locale, formand astfel standul Romaniei.
Potrivit directorului general al Romexpo, Doru Simovici, pentru organizarea targului, Ministerul Turismului a contribuit cu 35% din valoarea investitiei, in timp ce Camera de Comert si Industrie a Romaniei a acoperit restul de 65%.
Faptul ca Ministerul Turismului a ocupat cea mai mare suprafata a targului a nemultumit agentiile de turism. In mare parte, acestea au decis sa nu participe la aceasta editie, fapt resimtit puternic prin lipsa ofertelor.
Ministerul Turismului: Spatiul inchiriat de minister la parterul aceastei expozitii a fost destinat promovarii Romaniei

Intr-o precizare transmisa HotNews.ro, Ministerul Turismul sustine ca nu a pus monopol pe Targul de Turism al Romaniei si nu a ocupat la aceasta expozitie 5.000 de mp, suprafata alocata prezentarii institutiei fiind de doar 10 mp. Restul a spatiului a fost inchiriat de minister pentru promovarea Romaniei. „Spatiul inchiriat de minister la parterul aceastei expozitii a fost destinat promovarii Romaniei si, in consecinta, a fost ocupat de standurile de prezentare a diferitelor destinatii turistice romanesti,amenajate de un numar de 36 de administratii locale si asociatii de promovare a turismului romanesc. Alte suprafete inchiriate de minister au fost puse la dispozitia unor mesteri populari, precum si a unor asociatii profesionale si patronale din domeniul turismului, printre care ANAT,ANTREC, FPTR, OPTBR, FIHR etc.”, sustine ministerul turismului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.