Targul de Sfantul Dumitru

Targul de Sfantul Dumitru

0 114

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” organizeaza in perioada 24 – 26 octombrie 2008 Targul de Sfantul Dumitru, eveniment din cadrul programului Anotimpuri la Muzeul Satului – Toamna. Mesteri veniti din toate colturile tarii, spectacole folclorice, teatru, gastronomie traditionala si produse BIO vor face deliciul celor trei zile de targ.
In paralel va avea loc si Festivalul Cartofului, realizat la initiativa si impreuna cu Ambasada Republicii Peru la Bucuresti. Aceasta actiune se desfasoara in continuarea altor evenimente interculturale (cu Ambasada Algeriei, Coreei de Nord, Iran, etc.) care au avut loc anul acesta la Muzeul Satului in cadrul Anului European al Dialogului Intercultural.
Muzeul Satului si – a propus astfel sa „iasa din limite” si sa prezinte vizitatorilor sai diversitatea culturala a Romaniei angajata in dialog cu marile civilizatii ale omenirii.
Printre evenimentele care au loc la sfarsitul de saptamana se numara expozitiile
Cartoful „Mama” – expozitie realizata in colaborare cu Ambasada Peru in Romania, cu prilejul Anului International al Cartofului, decretat de ONU, la initiativa Guvernului Republicii Peru, tara de origine a cartofului si In cautarea incasilor – expozitie de fotografie de pe meleagurile peruane, semnata de Dragos Nedelcu si Stelian Pavalache si prezentata in colaborare cu Ambasada Peru in Romania. Vernisajul acestora va avea loc vineri, 24 octombrie, ora 18:00.
Un moment de exceptie va fi intalnirea cu Nicolae Voiculet si orchestra sa, sambata, ora 16:00, scena din poienita. Virtuoz al naiului, Nicolae Voiculet este cunoscut in toata lumea pentru talentul deosebit cu care da viata acestui stravechi instrument.
A treia zi de targ ofera vizitatorilor doua expozitii de exceptie: Romano traio – Viata romilor – expozitie realizata in colaborare cu Centrul National de Cultura al Romilor ce prezinta reconstituirea unui habitat rom, cu principalele componente traditionale – cort, caruta cu coviltir si fara coviltir, precum si exponate de gospodarie si Radacinile durerii – expozitie de fotografie semnata de Romeo Tiberiade din Craiova si realizata in colaborare cu Centrului National de Cultura al Romilor.
Vernisajul expozitiilor va avea loc duminica, ora 12:30, in curtea gospodariei Berbesti si va fi insotit de muzica lautareasca interpretata de taraful „Grigoras Dinicu” al Centrului National de Cultura al Romilor, cu solista vocala Mirela Mihalache.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.