Targul Angajatori de Top cauta tineri fara experienta

Targul Angajatori de Top cauta tineri fara experienta

0 191

Lipsa fortei de munca ar trebui sa le faca viata mai usoara celor care-si cauta un loc de munca, dar nu se intampla intotdeauna asa. Vorba ceea: socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ.
Daca pana acum cativa ani, tinerii iesiti de pe bancile scolii sau ale facultatilor se plangeau ca nu sunt angajati din cauya lipsei de experienta, invartindu-se cativa ani in acest cerc vicios, se pare ca situatia s-a schimbat radical in ultima perioada.
Deficitul fortei de munca din tara noastra ii constringe pe angajatori sa caute tineri fara prea multa experienta in domeniu.
Targurile de joburi din tara dovedesc si sustin acest lucru. „Pentru o parte din joburi nu solicitam experienta”, au declarat majoritatea reprezentantilor companiilor prezente la targul de locuri de munca „Angajatori de Top”, care se desfasoara la Sala Palatului.
„In general, cele mai multe oferte sunt in domeniul IT si in cel economic”, a spus Nicoleta Anton, marketing & PR manager la Catalyst Solutions. „Candidati putini, joburi multe”, a subliniat si Ariadna Vasile, reprezentantul firmei Brainspotting, specializata in servicii de recrutare, citate de portalul de stiri Hotnews.
Distrigaz Sud angajeaza, la randul lor, persoane in mai multe departamente: comercial, financiar si juridic, resurse umane, IT, achizitii, suport si distributie.
Sanse pentru tinerii fara experienta profesionala au mentionat si reprezentantii Terapia Ranbaxy si cei ai Kraft. „In medie, sunt 20 – 30 de joburi oferite pe companie. Pentru prima data, la targ sunt reprezentantii Big 4 (cele patru mari firme de consultanta financiara: Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young si KPMG, n.r.)”.
Targul „Angajatori de Top”, de la Sala Palatului, se incheie astazi la ora 17:00.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.