Targ Slow Food in Piata Sfatului

Targ Slow Food in Piata Sfatului

0 111

Targul Slow Food, editia decembrie 2010, a fost organizat in Piata Sfatului de aceasta data, astfel ca brasovenii care se plimba prin centrul orasului vor putea degusta cele mai eco si mai bune produse din pietele brasovene.
Printre cele mai cautate bunatati sunt salamul de porc cu trufe, produs in Italia si schnappsul de zmeura, cirese si pere Williams de la Rasnov.
Salamul crud si uscat este vandut de o firma din Codlea cu 60/kilogramul. O ruda de salam cantareste 150 de grame si poate fi cumparata cu aproape 10 lei. La mare cautare au fost si: salamul de mistret (60 lei/kg), parmezanul (90 lei/kg), branza de Sardinia (80 lei/kilogramul) si Prosciuto Crudo din Parma (90 lei/kg).
De asemenea, la targ se poate gasi si bautura de cea mai buna calitate. Exista nu mai putin de trei tipuri de schnapps, produs la Rasnov: de zmeura, cirese sau pere.
„Schnappsul nostru este produs prin tripla distilare a fructelor si are 40 de grade. La pere si cirese se distileaza direct borhotul, iar la cel de zmeura se face, mai intai, un macerat din alcool cu zmeura si zahar, care se distileaza apoi de trei ori. Secretul sta in instalatiile pe care le folosim”, a declarat Stefan Barbulescu, manager firma.
Indiferent de sortiment, o sticla de 700 ml de schnapps se vinde cu 75 lei.
Targul poate fi vizitat pana pe 23 decembrie, intre orele 11:00-20:00, cu exceptia ultimei zile, cand se va deschide de la orele 09.00 si se incheia la orele 14.00.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.