Targ Roadele Pamantului inainte de Pasti

Targ Roadele Pamantului inainte de Pasti

0 112

Incepand de Miercurea Mare si pana in Vinerea Mare, in Piata Sfatului din Brasov are loc Targul Slow Food Roadele Pamantului®, organizat special pentru perioada sarbatorilor pascale.
Astfel intre 20-22 aprilie, 40 de producatori din toata tara v-au pregatit bunatati traditionale.
Dintre bucatele specifice acestei sarbatori, nu vor lipsi de la standuri drobul de miel, coasta de miel umpluta si friptura de miel pregatite de familia Dumbrava din Rupea, pasca si cozonacii, precum si prajitura cu branza care se mananca in Maramures de Pasti.
La targ veti gasi si drob din carne de porc (NBM, Babet), dar si traditionalul jambon de porc secuiesc (Transerv si Radipcom), consumat la sarbatorile pascale de maghiari. Specialitatile din vanat, precum pastrama de cerb sau mistret de la ELK Farm din Harghita, pot inlocui cu succes mielul in meniul de sarbatori. Nelipsite de la targ vor fi si branzeturile, turta dulce cu coloranti naturali, ciocolata de casa, martipanul, painea cu cartofi sau de secara, produsele apicole, palinca, vinul, conservele, siropurile, uleiul presat la rece, gemurile sau specialitatile italienesti.
La aceasta editie organizatorii au pregatit si un „food corner”, unde vizitatorii se vor putea delecta cu preparate romanesti de post sau de dulce (Restaurantul Gustari), dar si cu retete din bucataria libaneza, pregatite de bucatarii Restaurantului Amasi.
Editia pascala va gazdui atelierele de creatie ale tinerilor de la Minisatul Sfantului Andrei (Seminarul Teologic „Dumitru Staniloae” din Brasov), care in cele trei zile vor incondeia oua dupa modele din zona Schei, tara Barsei si Sacele si vor intretine atmosfera cu cantece.
Piata este deschisa in intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, daca vremea o va permite.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.