Targ de vara la Moieciu

Targ de vara la Moieciu

0 78

In fiecare an, la sfarsitul lunii iulie, in zilele de 29-30 iulie, ANTREC Brasov, Consiliul Judetean Brasov si Primaria Moieciu organizeaza „Targul de Vara”. Cu aceasta ocazie, vizitatorii au ocazia sa urmareasca programe artistice sispectacole folclorice, concursuri de animale sau sa deguste cunoscutele branzeturi locale, fiind organizata o expozitie a acestora, dar si o expozitie cu vanzare de unelte agricole.?


?


Targul mestesugarilor


Primarul comunei Moieciu, Nicolae Clinciu, declara ca Targul de vara Moieciu se afla la a XV-a editie si ca este o continuare a unei vechi traditii care a existat in zona Bran-Moieciu: „Pe vremuri, oamenii veneau in aceasta zona, special pentru Targul de vara, unde aveau loc schimburi comerciale. Astazi, vin la acest targ mesteri populari renumiti, care isi expun produsele traditionale, specifice diferitelor zone, fac schimburi de idei, schimburi comerciale si turistice. Targul mai este un prilej pentru parada portului si cantecului popular si organizarea de expozitii cu vanzare: biciuri, talangi, palarii, obiecte de artizanat, tesaturi, obiecte muzicale traditionale si produse gastronomice traditionale, din care amintim branzeturile specifice arhicunoscute in intreaga tara”.


?


„Miss” vacuta


Targul de vara este o serbare in care se aduna sateni, turisti si mesteri populari. Una dintre atractiile targului de vara este concursul cu premii pentru gospodarul cu animalele cele mai frumoase in batatura. Un fel de „miss al vacutelor”, unde concurentele sunt punctate dupa cum arata, dar si dupa cat de bun este laptele. Programul evenimentului contine expozitie cu vanzare de utilaje agricole specifice zonei montane si agricole de uz gospodaresc; expozitie de animale si produse traditionale din lapte; expozitie cu produse mestesugaresti si de artizanat.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.