Targ de produse ecologice la Iasi

Targ de produse ecologice la Iasi

0 120

Targ mare de produse ecologice la Iasi. Firma Bioma Agro Ecology Co organizeaza in perioada 21-22 noiembrie, la Iasi, TARGUL DE TOAMNA PENTRU PRODUSE ECOLOGICE CERTIFICATE. Cei interesati vor putea sa mearga la expozitia ce se va desfasura la USAMV Iasi, pe parcursul celor doau zile de desfasurare intre orele 10.00 si 17.00. Co-organizatori ai evenimentului, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” Iasi si Asociatia Producatorilor Agricoli “UNCALNIS” din Republica Moldova, au colaborat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din tara noastra pentru a aduce la Iasi cei mai importanti producatori si distribuitori de produse ecologice.
In ziua deschiderii, vineri 21 noiembrie 2008, va avea loc si seminarul pentru agricultura ecologica, la USAMV Iasi: ‘’Noile reglementari ale C.E. si promovarea produselor agroalimentare ecologice’’. La seminar vor fi discutate teme actuale, cu deosebit impact asupra problemelor cu care se confrunta industria din domeniu. Printre prezentarile care vor avea loc sunt: Agricultura ecologica in Romania – situatia actuala. Legislatia comunitara si masurile de promovare a agriculturii ecologice in Romania – Dr. ing. Teodora ALDESCU – Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Actiuni de promovare a agriculturii ecologice – Dr. ing. Marian CIOCEANU – Asociatia Bio-Romania, Avantajele utilizarii produselor ecologice in agricultura – Damiana Margineanu – Director Bioma Agro Ecology Co, Legislatia si masurile de promovare a agriculturii ecologice in Republica Moldova – Dr. ing. Iurie SENIC – Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova; Rolul educatiei in promovarea agriculturii ecologice – Prof. dr. Neculai MUNTEANU – USAMV IASI; Importanta productiei ecologice pentru sanatate – Prof. dr. Marin BURLEA – Spitalul de copii „Sfanta Maria” Iasi.
Scopul evenimentului este de a informa publicul si producatorii despre conceptele de ecologie, protectia mediului, agricultura ecologica, concepte care evidentiaza tot mai mult recursul la potentialul biologic ca mijloc de imbunatatire a calitatii vietii si a mediului inconjurator.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.