Targ de Craciun cu produse traditionale in parcarea Coresi

Targ de Craciun cu produse traditionale in parcarea Coresi

0 318

De la obiecte pentru impodobit bradul, la costume populare, carnati, caltabosi, vin fiert, kurtos kalacs, clatite sau papanasi puteti gasi de toate, preparate in mod traditional sau facute de mana. Tanti Vilma Kanyadi din Harghita si-a adus chiar razboiul de tesut si poate face cuverturi sau presuri pe loc

De la obiecte pentru impodobit bradul, la costume populare, carnati, caltabosi, vin fiert, kurtos kalacs, clatite sau papanasi puteti gasi de toate, preparate in mod traditional sau facute de mana. Tanti Vilma Kanyadi din Harghita si-a adus chiar razboiul de tesut si poate face cuverturi sau presuri pe loc, dupa cum doreste clientul.
Intr-o perioada in care hipermarketurile acapareaza mare parte din piata, sa cumperi un produs traditional devine o ocazie rara.
Targul de Craciun organizat in parcarea mall-ului Coresi ofera produse care de care mai atragatoare, cele mai multe hand-made. Pentru ca suntem in pragul sarbatorilor de iarna, prima casuta care ne intampina vinde chiar obiecte pentru impodobit pomul de Craciun, toate facute cu mana de Lia, doar in ultimele trei saptamani.targ-artizani
Fiica doamnei Vilma se ocupa de ceramica si i-a dat mamei sale mai multe obiecte pe care sa le expuna si sa le vanda. Tanti Vilma are, insa, o pasiune la fel de veche precum ceramica: tesutul.
Pentru ca nu poate sta fara pasiunea sa, tanti Vilma si-a adus razboiul de tesut la targ si, atunci cand nu are clienti, se asaza la razboi si tese.
Obiectele de imbracaminte de sezon sunt si ele deosebite, confectionate manual de artisti populari.
Traditional targul se tine in aer liber iar numarul obiectelor interesante este foarte mare, cei care zabovesc mai mult in zona se pot incalzi cu un ceai sau un vin fiert ori pot degusta traditionalul kurtos kalacs, clatite, papanasi sau alte delicatese. Targul va fi deschis pana la sfarsitul sarbatorilor de iarna.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.