Tarcea-Parcea se harcea-parcea!

Tarcea-Parcea se harcea-parcea!

0 143

Rău am mai ajuns! Avem  un procuror general care nu era decît un  copoi comunist pus să latre la disidenți și să le bage mințile în cap. S-au schimbat vremurile, epocile și sistemele și noi facem dreptate cu aceeași coadă de topor. 
Încă nu știm dacă Tudorel Toader a arestat mai mulți decît Augustin Lazăr… Nu avem nici un documentar despre victimele lui Lazăr. Nu avem nici despre cele ale Liviei Stanciu: o știm doar pe Rarinca.

Ce legături a avut ea cu SRI-ul la Galati, stie bine doar Basescu. Are și doamna teză de doctorat? Este ca a prietenei sale Codruța Kovesi, cu numai 5% rahat? Cum stă doctoratul lui Augustin Lazăr? Este despre cum să le bagi mințile în cap celor care îl înjurau pe Nicolae Ceaușescu? Despre cooperarea Luluței cu SRI trebuie să o trecem la colaborări. Sau pe românește „pe o mînă‘‘.

Țara condusă cînd de un marinar cu un plagiator, și cu un torționar care se pleacă pînă la pămînt în fața noii Securități, cînd de un profesor de Fizică amator de case. Și ce mai avem? 
O biată mămăiță la Înalta Curte de Casatie și Justiție care are atîta minte cît are și Prună, cea care zicea că Libertățile cetățenești sunt un lux. 
Prună, fiică de securist specializat în limba arabă, poate zice cîte prostii vrea. Face parte din societatea deschisă a  americanilor și a fost numită, nu  aleasă. Pe ea n-o votează nici cei care merg la vot pe o sută de lei. Ea a fost ministru, iar un ministru, pînă la debarcare, poate fi  fraier, prost, ticălos, oricum.
Tarcea, nu. Ea este președintă a ÎCCJ, adică șefa Curții Supreme.
Ca șef al celei mai înalte autorități în domeniul justiției nu poți fi nici fraier, nici stupid, nu poți scăpa enormități. Or, noi și la Curtea Supremă avem o cucoană care n-a realizat penibilul situației când ne-a relatat despre cum și-a încurcat paltoanele cu președintele CCR, nici cînd a spus că: 
„ România întotdeauna s-a cam pripit atunci cand a trebuit sa-si asume niste obligatii internationale. Si am sa va dau exemplul care mie imi este cel mai apropiat si de suflet, si de activitate, ratificarea Conventiei pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale. Am ratificat-o de dragul de a intra cat mai repede in cadrul Consiliului Europei

Ce fel de justiție putem avea dacă predecesoarea doamnei (promovată la CCR) și-a folosit puterea ca să-si aresteze  femeia de serviciu, iar urmașa ei spune în public la televizor că ne-am grăbit cu Convenția pentru Apărarea Drepturilor Omului, arătînd întregii Românii cît de prost gîndește ea.
Mai rău! Sefa Curții Supreme nu pierde o săptămînă să nu spună cîte o enormitate istorică.

Cititi: „Vorbind de Legea 161/2003, dați-mi voie să vă fac o destăinuire : eu personal sunt într-o situație de-a dreptul inedită în care… sunt în conflict cu mine însămi, pentru că acum sunt președintele ÎCCJ, și se pretinde că Înalta Curte nu a respectat dispozițiile legii 161 și sunt în conflict cu calitatea de legiuitor pe care o aveam în anul 2003, pentru că legea 161/2003 nu a fost adoptată în procedura parlamentară clasică, ci prin asumarea răspunderii Guvernului.
La acea dată, eram secretar de stat. Am coordonat… toată comisia de elaborare a legii 161/2003, am coordonat nu numai specialiștii din Ministerul Justiției, ci și celelalte ministere… ”a spus Madam cu aerul că este profundă, dar fără să-și dea seama că își trage singură cîteva palme și că nu mai poate lucra cu enormitățile pe care le-a făcut. Adică a intrat în conflict cu ea însăși!

Cornel Nistorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.