Taranul de metropola

Taranul de metropola

0 55

Dupa oarece retineri si fandoseli, Brasovul reuseste sa intre si el in lumea buna electorala a Romaniei. Unde nu trece o zi fara sa se consume un incident intre simpatizantii unuia sau altuia dintre partidele inscrise in cursa. Parca anul acesta, incaierarile si contactele contondente dintre berbecii indaratnici ai turmei de alegatori au fost mai numeroase decat alta data. Paruielile iscate de preferintele politice au bagat deja sumedenie de oameni in spitale si urmeaza cea mai tensionata perioada din prezenta campanie – ultima saptamana. Interval in care politicienii care jinduiesc pentru o functie spera sa fie convingatori, in vreme ce-si trimit in teren micile armate de lipitori de afise si propagandisti marunti. Ei sunt, spun arhivele Politiei, cei mai expusi umorilor acestei campanii, care se manifesta si prin partide de box ori lupte de strada.
Brasovul a intrat si el vineri in seria manifestarilor ce compun fenomenul de care vorbim. Si nu cu vreo incaierare de prin catunele judetului, ci printr-o ciondaneala zdravana, condimentata cu injurii groase, consumata chiar in buricul targului. Dumitru Butan, candidatul Partidului Verzilor la Primaria Brasov, a iesit in strada pentru a-i invita pe brasoveni sa-si spuna parerea despre cinstea si onestitatea presedintelui CJ, Aristotel Cancescu. Mai precis, sa semneze pe unul dintre cele doua tabele pe care le-a pus la dispozitie, ca raspuns – cu „Da” sau „Nu” – la intrebarea „Este hot Aristotel Cancescu?”.
Initiativa verzilor nu a ramas fara ecouri in tabara liberala. Acolo unde Botorogul de serviciu pentru interventii politice este Vasile Bran, reciclat de la candidatura de primar al metropolei Brasov la cursa pentru ocuparea unui loc mai modest de consilier local pe listele PNL. Alertat de pericolul ca seful sau sa inregistreze un scor negativ pe listele lui Butan, scutierul Bran a sarit in apararea protectorului. A coborat in strada cu intentia de a-i spune lui Butan ca face un lucru ilegal, insotit de o suita liberala cu rol de intimidare. Schimbul de replici dintre cei doi a degenerat intr-o cearta injurioasa. Cand lui Bran i s-au terminat cuvintele – nu poseda prea multe in vocabular – au intervenit liberalii de insotire, care l-au amenintat pe Butan ca-l vor da in vileag drept homosexual si pedofil. Cel putin asa sustine Butan, care a reusit totusi sa-si continue colectarea de semnaturi.
Iata ca la Brasov lupta electorala urbana se duce cu mijloace foarte rurale. Doar iubitorii de folclor ar mai putea aprecia prestatia lui Vasile Bran, degradat de seful sau de la functia de parlamentar la rolul de sperietoare de strada.
Pe harta metropolei brasovene, Bran ramane un satuc de metehne taranesti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.