Tarabe pentru comercianţii de fructe de pădure in Piaţa Dacia

Tarabe pentru comercianţii de fructe de pădure in Piaţa Dacia

0 224

Comercianţii, majoritatea veniţi din Ţara Făgăraşului, vând la Braşov afine, mure şi zmeură, pe care le laudă ca fiind produse bio

Comercianţii, majoritatea veniţi din Ţara Făgăraşului, vând la Braşov afine, mure şi zmeură, pe care le laudă ca fiind produse bio. Serviciul Public de Administrare a Piețelor vrea să amplaseze tarabe pentru ei în alte două pieţe din oraş.

Muşteriii apreciază gustul fructelor de pădure culese din natură:
Pentru ca oamenii să nu-şi mai expună marfa pe jos, administrația pieței a adus pentru ei tarabe. În coșuri de nuiele sau găleți, cei care bat coclaurii pentru a aduna frunctele de pădure mai parcurg alți zeci de kilometri pentru a le vinde.
Mulți din cei care vând afine și mure zilele acestea vin din zona Făgărașului.
Pe tarebele comercianților de ocazie se găsesc și diverse plante culese tot de pe pajiști greu accesibile. Indiferent de marfa, prețurile se pot negocia.

Reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Piețelor vor să amenajeze zone special destinate persoanelor care recoltează din flora spontană în Pieţele Dacia, Astra și Star.

Pentru a-și putea vinde produsele comercianții trebuie să obțină mai întâi autorizații speciale de la Agenția de Mediu Brașov.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.