Tara lui Papura Voda

Tara lui Papura Voda

0 103

De fapt este vorba de disparitia culturii romane in judetul care se vrea autonom ungureste. Caci singura librarie in care se puteau vedea si cuvinte romanesti tiparite este pe cale de a se desfiinta.
Motivul: impozitul forfetar va baga afacerea in faliment. Firma nu isi mai poate desfasura activitatea, iar patronul este nevoit renunte la afacere. S-a ajuns ca libraria sa vanda carti si in rate, doar sa nu dispara cultura romaneasca dintr-o zona maghiarizata de tropaitul cailor asiatici.
Cativa romani au avut curaj si sange in ei ca sa organizeze un protest. Cei care au participat la acest protest au tinut in mana cate o carte din literatura romana. Dar cui i-a folosit, pe cine a trezit? Ramanem straini in bucata noastra de tara, in care neavenitii isi fac legea lor. Si asta pentru ca politicul ofera o boata ciorba de spanac dreqasa cu oua clocite.
Sunt gata sa strang oricand mana acelor romani care s-au adunat la ora 13.00 in fata magazinului, nemultumuti ca acesta se va inchide.
Ce face guvernul si cei din ministerulde resort? De ce nu sprijina romanismul din zona, pe cale de disparitie datorita incapacitatii de a pune punct unei sleahte de barbari? Ne aflam la doi pasi de un tropic al cancerului. Ce batalioane vor trece Carpatii, la o adica?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.